La líder del PP, Alícia Sánchez-Camacho, després de reunir-se amb De Gispert

El PP arriba a un acord amb CiU per governar a Castelldefels

Actualitzat
A l'Ajuntament de Castelldefels el Partit Popular de Catalunya ha arribat a un acord amb CiU per governar plegats en aquesta legislatura. La presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, ha anunciat en roda de premsa que les dues formacions han segellat un acord que ha valorat com a "positiu" perquè garantirà "l'estabilitat" en aquest municipi del Baix Llobregat.

La líder del PPC ha precisat que l'executiu municipal estarà abonat pels vuit regidors del PPC, pels cinc de CiU i per dos d'una formació local d'independents. L'acord de govern, signat aquest dilluns, implica, segons la seva opinió, la reducció de la despesa, del deute municipal -que puja a 84 milions d'euros, segons el PPC- el foment de l'ocupació i l'encàrrec d'una auditoria per saber l'estat dels comptes de Castelldefels.

Manel Reyes ha afirmat en un comunicat que aquest pacte "dóna estabilitat al govern municipal i permetrà executar molts dels projectes que tenim pendents".

Cal tenir en compte que aquest pacte entre CiU i PPC arriba en un moment de tensió entre les dues formacions polítiques arran de la resolució del TSJC sobre la immersió lingüística a les escoles.

De fet, a Badalona, el regidor de CiU Ferran Falcó ha amenaçat amb presentar una moció de censura contra l'alcalde de l'Ajuntament, el popular Xavier Garcia Albiol, si aquest no s'absté -com a mínim- en la moció que votaran aquest dilluns en favor de la immersió lingüística a les escoles. Albiol, no obstant, ha avançat que pensa que "el més probable" és que els regidors del PPC badalonins hi votin en contra.
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut