El guàrdia civil de La Manada, Antonio Manuel Guerrero, arribant als jutjats de Sevilla (EFE)

El guàrdia civil de La Manada, en llibertat mentre els jutges decideixen pel passaport

La fiscalia ha demanat que torni a ingressar a la presó perquè hi ha risc de fugida
Redacció Actualitzat
TEMA:
La Manada

El guàrdia civil de La Manada continuarà en llibertat a l'espera que els jutges decideixin els pròxims dies si el tornen a enviar a la presó per haver intentar renovar-se el passaport.

A l'Audiència de Navarra s'ha fet una vista per estudiar el cas. Els mateixos jutges que el van condemnar han de decidir si Antonio Manuel Guerrero, que la setmana passada va intentar renovar-se el passaport tot i que té prohibit sortir d'Espanya, ha de reingressar a la presó.

La fiscalia va demanar que tornés a la presó perquè entén que hi ha risc de fugida.

Guerrero, que juntament amb els altres quatre membres de La Manada està condemnat a nou anys de presó per abús sexual als Sanfermines de fa dos anys, ha declarat per videoconferència a l'Audiència de Sevilla.

En aquesta vista han comparegut nou testimonis, entre els quals tres policies i el pare i la xicota del guàrdia civil. Les declaracions s'han allargat quatre hores.

Notícia relacionada: Llibertat sense fiança per a quatre dels detinguts per l'agressió sexual de La Nova Manada

En un informe, la policia assegura que Guerrero va intentar fer els tràmits sense esmentar les mesures que li havien ordenat els jutges. Quan el sistema va donar l'alarma –no pot sortir del país i havia de lliurar el passaport als jutjats- se li va comunicar i va marxar.

Segons l'advocat del guàrdia civil, va anar a comissaria per esbrinar què havia de fer amb el passaport i perquè creia que el tenia caducat.

Guerrero va intentar renovar el document el dilluns 25 de juny, just després d'haver anat als jutjats de Sevilla per firmar, com ha de fer tres cops per setmana per ordre del tribunal.

Ell i els altres quatre condemnats van sortir en llibertat provisional sota fiança de 6.000 euros el 22 de juny.

ARXIVAT A:
La Manada Assetjament sexual
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut