Universitaris fent classe a la UB

El govern planteja una reducció de les taxes universitàries d'un 30% en tres anys

Actualitzat
TEMA:
Universitat

Una reducció de les taxes universitàries d'un 30% en tres anys és el que es planteja el govern. Així ho ha assegurat el secretari d'Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau, que ha explicat que l'impacte d'aquesta rebaixa està quantificada amb 60 milions d'euros.

El projecte es vol desenvolupar en tres fases, que inclouran 20 milions d'euros cadascuna per compensar les universitats i també inclourà una partida pressupostària de 15 milions d'euros per contractar personal investigador.

"Plantegem abordar en 3 anys aquells recursos per l'increment de l'equitat del sistema de l'ordre de 20 milions cada any".

 

Notícia relacionada: Professors i estudiants universitaris, en vaga per la situació laboral i les taxes

 

La incorporació de beques salaris, ha manifestat, posa "èmfasi" en els dos extrems del sistema: els ciutadans que no arriben a entrar a la universitat i els preus dels màsters.

"Posem èmfasi en dos extrems del sistema: un seria aquelles persones, aquells ciutadans, que ni arriben a entrar a la universitat i un altre extrem en els llocs on els preus són més elevats, que és en els màsters."

Aquesta rebaixa hauria de començar a ser efectiva a partir del curs vinent si la proposta s'accepta al Consell Interuniversitari de Catalunya i si tiren endavant els nous pressupostos.

ARXIVAT A:
Universitat
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut