Els Bombers, treballant per apagar uns contenidors cremats (Bombers)

El govern de Badalona insinua que l'entorn d'Albiol és darrere de la crema de contenidors

L'equip de govern de la ciutat, del PSC, apunta a l'entorn de Xavier García Albiol d'estar al darrere de l'augment d'aquests actes vandàlics i el PP ho nega
Redacció
TEMA:
Seguretat

A Badalona, la policia local està investigant per què s'estan cremant tants contenidors a la ciutat últimament, i qui hi ha darrere. En l'últim any, la xifra s'ha multiplicat per tres. Si del gener a l'agost del 2022 se'n van cremar una mitjana de 14 al mes, a partir del setembre se n'han cremat uns 31. En 4 mesos, doncs, s'han cremat més contenidors que en tot el 2021.

A pocs mesos per a les eleccions municipals, l'equip de govern municipal, del PSC, sospita de l'entorn de l'exalcalde Xavier García Albiol.

El que ha posat en alerta l'equip de govern és que un detingut per la crema és el fill d'un membre de la llista del PP a les últimes eleccions municipals. També l'entusiasme en la difusió de les imatges de carrers en flames per part de militants i simpatitzants del partit conservador. Tot plegat fa malpensar als responsables del consistori. Així ho ha dit el regidor de Seguretat, Christian Carneado:

"Creiem que això no respon a una casuística o a una bretolada o incivisme, sinó que observem un cert grau de coordinació i d'organització en la crema d'aquests contenidors. Possiblement per generar un clima d'inseguretat fictici a la ciutat en aquesta qüestió."

El PP de Badalona ha negat qualsevol vincle amb el cas, tal com assegura el regidor del partit a l'ajuntament de la ciutat, Daniel Garcia:

"Nosaltres responem absolutament pels nostres col·laboradors que estan ara mateix en nòmina del Partit Popular i estic segur, convençut, que cap fill o col·laborador que actualment tenim participa en aquesta crema de contenidors."

A Twitter, Garcia Albiol ha qualificat d'"esperpèntic" el govern municipal per insinuar que hi ha "un complot per cremar contenidors":

 

Crema majoritàriament de matinada

La majoria dels contenidors es cremen de matinada i els fets es concentren a la zona de Badalona Sud: als barris del Remei, Artigues, Sant Roc i Congrés.

En un incendi, a Badalona, els bombers triguen entre 5 i 7 minuts a arribar al lloc. Però gairebé mai apareixen en els vídeos penjats a la xarxa. Això fa sospitar l'equip de govern, segons explica el regidor Carneado:

"Ens trobem moltes vegades a les xarxes socials com hi ha vídeos de contenidors cremant i mai apareixen, per exemple, els bombers, ni la policia local o els Mossos d'Esquadra que hi actuen. Això ens fa sospitar."

I és que precisament uns dels perfils a les xarxes més actius, on es mostren contenidors cremant, és el de l'exalcalde Xavier García Albiol, que ha fet de la inseguretat ciutadana un dels seus principals arguments electorals. Des del PP, Daniel Garcia ho justifica així:

"Vivim en l'era de la comunicació, tothom té un mòbil a la butxaca, tothom té una càmera a la butxaca i ho grava i al final és la confiança dels veïns que ens traslladen aquestes situacions."

Però el regidor socialista Carneado apunta al PP. Com a mínim, d'aprofitar-se de les accions vandàliques:

"Del Partit Popular no n'esperem gaire, ells necessiten generar un clima d'inseguretat, sempre ho fan quan estan a l'oposició, en canvi amb les mateixes dades estadístiques, quan estan al govern, sembla que no hi ha cap mena de problema".

El cas ja és en mans de la policia. Mentrestant, un dels cavalls de batalla de la política municipal badalonina, la seguretat, sembla que tornarà a ser central en l'agenda política d'aquestes pròximes eleccions.

En aquesta crònica es poden sentir els diferents punts de vista al voltant de la polèmica:

 

ARXIVAT A:
Seguretat
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut