Reunió del president Torra i el conseller Bosch amb 12 delegats a Brussel·les

El govern acusa el Ministeri d'Exteriors d'espiar il·legalment parlamentaris estrangers

TV3 ha tingut accés a la resposta jurídica que està preparant la Generalitat
David Melgarejo Actualitzat
TEMA:
Procés català

L'informe sobre les delegacions catalanes és en poder del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Forma part de la documentació enviada a la sala contenciosa-administrativa per l'Advocacia de l'Estat, és a dir pel Ministeri d'Exteriors, per argumentar la seva petició que es tanquin immediatament les delegacions catalanes del Regne Unit, Alemanya i Suïssa.

La Generalitat les va restablir per decret l'any passat, juntament amb les dels Estats Units i Itàlia, un cop aixecat el 155. Encara avui, el govern espanyol insisteix que s'han de tancar perquè no actuen en l'exercici de les seves competències, sinó que fan apologia del procés independentista, actuen contra la imatge d'Espanya a l'exterior i ho fan -a més- amb fons públics.


14 activitats "il·legals"

La base de l'acusació és l'informe d'Exteriors en què es documenten 14 activitats d'aquestes delegacions que considera il·legals i demostra els intents del govern espanyol d'evitar-les.

Un correu de l'ambaixador espanyol a Alemanya -per exemple- reflexa com intenta frenar que el Bundestag -el parlament alemany- aprovi una moció de recolzament a Catalunya. El que posa de manifest és que l'ambaixador sap que representants catalans s'han reunit amb parlamentaris alemanys i sap de què han parlat.
 


TV3 ha tingut accés a la resposta jurídica que està preparant la Generalitat 

Segons la Generalitat, és un cas d'espionatge que s'agreuja si és té en compte que s'hauria fet contra parlamentaris d'altres països, és a dir, persones protegides per la immunitat, sense el seu consentiment.

Aquesta suposada intromissió és un dels arguments que els serveis jurídics del govern català al·legaran davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per oposar-se al tancament de les delegacions. També diu que l'autoria de l'informe no és del tot clara i que aquestes delegacions fan més de 500 activitats l'any.

Tancar-les per 14 activitats dubtoses, diu el govern, perjudicaria els interessos de Catalunya a l'estranger.
 


Què diu el Ministeri d'Exteriors?

Sobre l'informe, el Ministeri d'Exteriors manté que es tracta d'informació reservada i no afegeix cap aclariment. Tampoc Borrell, el titular de la cartera, que aquest dimecres, des de Brussel·les, ha optat per guardar silenci.

ARXIVAT A:
Procés català Generalitat de Catalunya Josep Borrell
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut