El fort onatge es menja part de la via de tren del Maresme i afecta l'R1

El trànsit de trens de l'R1 de Rodalies ha quedat interromput entre Malgrat de Mar i Pineda de Mar aquest diumenge i s'ha restablert aquest dilluns al matí
Redacció Actualitzat
TEMA:
Rodalies

El temporal que fa dies que afecta la costa catalana s'està menjant part del litoral. Al Maresme, la proximitat de les vies del tren amb el mar posa en perill la circulació.

Una de les imatges més impactants s'ha vist a Santa Susanna, on la via ha quedat gairebé penjant per l'erosió continuada de les ones.

La situació precària de la via ha obligat a tallar la circulació de trens de l'R1 entre Pineda de Mar i Malgrat de Mar des de dos quarts de vuit del matí d'aquest diumenge i s'ha establert un servei alternatiu per carretera amb autobusos entre Pineda de Mar i Blanes. La circulació de trens ha quedat restablerta a les 5.20 de la matinada de dilluns, segons ha informat Renfe.

També ha quedat afectada l'RG1 (L'Hospitalet de Llobregat-Figueres/Portbou per Mataró).

Aquest diumenge a la tarda es feien les feines per preparar la via desfalcada. Els operaris d'ADIF intenten fer un dic de protecció amb roques que permeti que la via sigui transitable, i tenen previst treballar-hi tota la nit. Treballen amb una retroexcavadora de roques grans i una altra excavadora que mou pedres per reomplir l'esvoranc i assegurar el terreny.

Les excavadores nouen roques per mirar d'assegurar la via (Víctor Prats/CCMA)

 

Entre els usuaris hi ha hagut queixes perquè s'han trobat que els autobusos van molt plens i no hi ha lloc per tothom.

Usuaris de Rodalies fent cua per accedir a l'autobús que fa el trajecte de la línia afectada (CCMA)

El punt on el mar s'ha menjat la via és la platja de les Dunes, a tocar de Santa Susanna. Les onades aquest matí eren d'uns tres metres, no especialment altes, però l'onatge continuat dels últims dies s'ha anat menjant la sorra i ha arribat fins a la via.

Els tècnics d'Adif estan avaluant la situació i treballant a la zona. La primera previsió és que el servei es recuperi aquest dilluns.

Protecció Civil ha activat la prealerta del pla d'emergències Ferrocat.

Ja fa dues setmanes que el temporal marítim i el fort onatge desgasten el terreny al costat de la via. Aquesta mateixa línia ja es va veure afectada pel temporal Gloria de fa dos anys.

ARXIVAT A:
Transport públic Renfe Rodalies
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut