El Chicle arriba als jutjats de Ribeira

"El Chicle" diu al jutge que "va estrangular" Diana Quer "involuntàriament"

L'acusació creu que s'hauria de fer una reconstrucció dels fets i demana "aclariments" de l'autòpsia
Redacció Actualitzat
TEMA:
Violència masclista

Per primera vegada, aquest divendres, José Enrique Abuín Grey, "El Chicle", ha acceptat prestar declaració davant del jutge que instrueix la causa per la mort de Diana Quer i ho ha fet per "canviar la seva versió". Ha admès que "va estrangular" la jove madrilenya però ha explicat que ho va fer "involuntàriament".

A més, ha "exonerat" la seva dona, que d'entrada també està investigada en la causa.

Així ho ha indicat davant els mitjans Ricardo Pérez Lama, representant de l'acusació en el cas i que ha acudit, juntament amb la resta de les parts, fins als Jutjats de Ribeira, convocats pel magistrat Félix Isaac Anido per informar-los que el procediment serà jutjat per un jurat popular i concreta les imputacions.

A la sessió hi ha assistit també el pare de la víctima, Juan Carlos Quer, que ha pogut entrar a la vista de concreció d'imputacions. En aquesta sessió s'han demanat noves diligències i l'advocada defensora d'Abuín Gey ha sol·licitat la seva declaració davant del jutge, cosa que s'ha produït a continuació i s'ha prolongat més enllà de les 3.00 de la tarda.

L'acusat ha arribat des de la presó a la seu judicial sobre les 11.50 hores, en un vehicle de la Policia Nacional i amb la cara coberta. La vista, era a les 12.00 hores però no ha començat fins una hora més tard i ha durat uns 40 minuts.

Segons han informat fonts judicials, el magistrat titular del número 1 ha fet abundants preguntes a José Enrique Abuín, que també ha estat interrogat per les altres parts personades i que no s'ha acollit al seu dret a guardar silenci.

El "Chicle" canvia la versió

Ricardo Pérez Lama ha dit davant els mitjans que la de l'acusat ha estat una "declaració absolutament contradictòria i contrària" a l'única oficial fins al moment, la que va fer davant la Guàrdia Civil i en què va dir que va atropellar accidentalment la jove. "Passem d'una mentida a una altra mentida", ha explicat el lletrat.

Ara, Abuín Gey "ha canviat la versió" i assegura que "va estrangular" Diana Quer, encara que diu que ho va fer "involuntàriament". De la mateixa manera, ha "exonerat totalment" la seva dona de la implicació en els fets, tot i que algunes informacions van apuntar en les últimes setmanes a la seva intenció d'implicar-la de nou. "És l'únic coincident en la seva declaració anterior", ha destacat Pérez Lama.

Reconstrucció dels fets

Durant la sessió, l'acusació ha reclamat que es facin noves proves en el marc de les investigacions, entre les quals ha destacat la importància d'una reconstrucció dels fets.

"Per a nosaltres és fonamental la prova de la reconstrucció", ha dit Pérez Lama, una sol·licitud a la qual s'ha adscrit la fiscalia però que dependrà de la defensa de l'acusat, ja que no seria possible practicar-la sense la seva intervenció.

De la mateixa manera, han demanat que la Guàrdia Civil faci una "recreació virtual" de la trajectòria que va fer "el Chicle" el dia de la desaparició de Diana Quer i "aclariments importants" en relació a l'autòpsia, ja que la família de la jove entén que "hi ha molt més per dir al respecte", ha indicat Joan Carles Quer.

El pare de Diana Quer ha recordat que és "molt important" per a l'acusació que es practiquin les proves que demanen. "Aquest és el nostre dret, el detingut té els seus drets, però també nosaltres com a víctimes", ha recordat.

Delicte d'assassinat per a l'acusació particular

Durant la sessió, l'acusació particular ha qualificat els fets com a constitutius, "sense cap mena de dubte", d'un delicte d'assassinat, un altre de detenció il·legal i un últim d'agressió sexual.

El jutge imputa "el Chicle" d'homicidi-assassinat, detenció il·legal i delicte contra la llibertat sexual.

Després d'aquesta sessió, el jutge, Félix Isaac Anido, té un termini de cinc dies per pronunciar-se sobre les diligències i proves demanades per les parts.

ARXIVAT A:
Violència masclista
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut