El canvi climàtic i el creixement de la Xina variaran el mapa mundial del turisme, segons l'OMT

El canvi climàtic i la Xina com a potència emergent podrien fer canviar el mapa mundial del turisme els propers anys. Aquestes són les principals conclusions de l'Organització Mundial del Turisme (OMT), que ha presentat les xifres del 2006, any en què hi va haver al món 842 milions de turistes, és a dir, un increment del 4,5% respecte al 2005. El fet que cada cop més la Xina sigui la destinació de molts turistes pot fer que abans del 2010 desbanqui Espanya com a segon Estat amb més turistes i que cap al 2020 sigui el primer, prenent el lloc a França.
Actualitzat
La manca d'aigua, el possible augment del nivell del mar, que afectaria les illes més turístiques del món, i la manca de neu en cotes baixes poden provocar grans canvis en matèria de turisme, ja que desplaçarien una gran bossa de viatgers cap a altres zones.

Segons el secretari general de l'OMT, Francesco Frangialli, que ha presentat l'informe avui a Madrid, la Xina és el mercat emergent més important, i s'ha situat en el quart Estat del món amb més arribada de turistes, molt poc per sota dels Estats Units. Segons Frangialli, el país asiàtic "pot superar Espanya en el segon lloc el 2010 i França a començaments del 2020, ja que té una gran capacitat receptora, i alhora s'ha convertit en el principal emissor de turistes del món, seguit de l'Índia". Respecte al 2005, durant l'any passat van visitar la Xina un 7,4% més de turistes.

Amb aquest creixement del turisme del 4,5%, segons recull el baròmetre de l'OMT, les xifres del 2006 superen les previsions, que apuntaven un increment del 4%, però queden per sota de l'augment de l'any 2005, quan es va situar en un 5,5%. En qualsevol cas, la xifra absoluta de 842 milions de turistes al món és de nou un rècord històric.

Per zones, l'Àfrica és on més ha augmentat l'arribada de turistes, un 8,1%, amb una xifra absoluta de 40,3 milions de persones. Més de la meitat dels visitants al continent han triat països de l'Àfrica subsahariana, que ha rebut 25,6 milions de turistes, més de la meitat de tot l'Àfrica.

En segon lloc hi ha l'Àsia i el Pacífic, que van rebre 167,1 milions de persones, amb un increment del 7,6%. Cambodja i Macau han estat els països amb augments més accentuats, del 19,6 i el 18,5% respectivament.

Europa ha crescut una mica per sota de la mitjana mundial, amb un 4% més de visites, amb increments superiors als països del nord del continent. Espanya ha experimentat el mateix creixement que la mitjana mundial, del 4,5%.

On menys han augmentat les visites ha estat a Amèrica, un 2,1%. Els Estats Units fins i tot han perdut visitants respecte al 2005. L'Amèrica Central i del Sud, però, han tingut increments del 6,1 i del 7,2% respectivament.
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut