Parades de Sant Jordi destrossades pel temporal al passeig de Gràcia de Barcelona (ACN / Albert Cadanet)

Cultura destina 100.000 euros a ajudes als llibreters per la calamarsada de Sant Jordi

Els afectats poden demanar-les a partir d'aquest dimarts fins al 12 de juliol
Redacció
TEMA:
Sant Jordi

El Departament de Cultura ha obert una convocatòria perquè els llibreters que van tenir pèrdues per Sant Jordi a causa de les tempestes demanin ajudes econòmiques.

S'hi destinaran fins a 100.000 euros, i les ajudes es poden demanar entre aquest dimarts 28 de juny i el 12 de juliol a través de l'Institut Català de les Indústries Culturals.


Només si no estaven assegurats

Es poden demanar pels danys materials que van patir els llibres, les carpes i les taules de les parades al carrer que el temporal va inutilitzar aquell dia a Barcelona i en altres poblacions.

No es podrà acollir als ajuts qui estigués cobert totalment o parcialment per una pòlissa d'assegurances, tot i que llavors alguns llibreters ja van dir que les assegurances no cobreixen aquest tipus de pèrdues.

 

Algunes taules i tendals no van poder resistir al vent, la pluja i la calamarsa (ACN/Albert Cadanet)

Va ser un Sant Jordi passat per aigua, i el fort vent i la calamarsa van fer impossible que moltes parades poguessin protegir els llibres, molts dels quals van acabar a terra.

L'endemà Generalitat, Ajuntament de Barcelona i Gremi d'Editors van començar a analitzar les possibilitats per rescabalar el sector de les pèrdues i les males sensacions del dia.


Una línia extraordinària

També hi va haver queixes de llibreters i editors perquè, malgrat que el pronòstic del temps ja havia avançat la possibilitat de les tempestes, no es va organitzar cap alternativa.

Dos dies després, el dilluns 25 d'abril, el govern ja va avançar que s'obriria la línia extraordinària d'ajuts que s'ha concretat aquest dilluns.

Llavors llibreters i editors encara estaven avaluant les pèrdues, i es va destacar els casos de 10 parades de Barcelona, una de Badalona i una de Sabadell que havien tingut pèrdues de fins al 40%.

 

 

ARXIVAT A:
Literatura Sant Jordi
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut