Molts cantaires han lluït llaços grocs

Crits de "llibertat" i llaços grocs en el concert de Sant Esteve al Palau

Molts dels cantaires han aparegut a l'escenari del Palau de la Música lluint els llaços grocs a la solapa, en nou concert de to reivindicatiu
Actualitzat
TEMA:
Govern empresonat

El concert de Sant Esteve al Palau de la Música és una tradició centenària que aquest any ha tornat amb el Palau ple de gom a gom. És un concert especial que ho ha estat encara més per la situació política. S'ha viscut amb molta emoció el tradicional "El cant de la senyera", l'himne de l'Orfeó Català, i "Els segadors", amb què ha acabat el concert, amb el record de molts dels assistents pels polítics independentistes empresonats o a Brussel·les. Ha estat el primer cop que l'himne de Catalunya s'ha incorporat oficialment als bisos.

Molts dels cantaires han aparegut sobre l'escenari lluint els llaços grocs a la solapa que demanen la llibertat per als presos. I, igual que el públic, han mostrat estelades i han fet crits de "llibertat" i "independència" al final de l'esdeveniment.

 

 

 

 

Aquest any s'ha prioritzat que cantessin plegats els diferents cors del Palau, aquesta gran família que formen l'Orfeó, el Cor de Cambra, el Jove, el de Noies i l'Infantil. Ho han fet amb un repertori català i internacional en què han destacat l'estrena de la nadala "Mira'ns i prou", amb lletra de Narcís Comadira i música d'Albert Guinovart, tots dos artistes residents d'aquesta temporada al Palau.

I, sobretot, com a "leitmotiv" del concert, el "Fum, fum, fum" amb les tres versions diferents de la nadala que ha arranjat per a l'ocasió Albert Guinovart, com aquest amb tots els cors dirigits per Simon Halsey.

El concert s'ha pogut seguir en directe per Catalunya Música, Catalunya Ràdio i TV3.

ARXIVAT A:
Govern empresonat
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut