Concentració a la plaça de Sant Jaume de Barcelona

Concentracions arreu de Catalunya en contra dels empresonaments

Redacció Actualitzat

"Llibertat presos polítics" és el comú denominador del clam d'aquest divendres al vespre en les concentracions davant de molts ajuntaments catalans. Un seguit de mobilitzacions convocades per l'ANC i Òmnium per protestar contra l'empresonament de part del govern català i dels seus líders, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Abans de les set del vespre, la plaça de Sant Jaume de Barcelona ja era plena de gom a gom per demanar "llibertat presos polítics". La multitud entonava: "Puigdemont és el nostre President".

A Sant Vicenç del Horts, població d'Oriol Junqueras, la concentració s'ha fet davant de l'Ajuntament:


A Lleida, milers de persones s'han concentrat davant de la Paeria. Amb molt poques banderes, avui han cridat també consignes a favor de Puigdemont i han demanat la dimissió de l'alcalde Àngel Ros


A Tarragona, la plaça de la Font s'ha tornat a omplir. Crits de llibertat, de president Puigdemont i llibertat presos polítics en aquesta plaça que s'ha convertit en l'escenari de les protestes tarragonines. 

 

A la plaça del Vi de Girona s'hi han arribat a concentrar fins a 3.500 persones. Ha parlat Camil Ros, secretari General d'UGT, que ha demanat la llibertat per a tots els detinguts i ha tingut un record especial per a Dolors Bassa, que havia estat companya al sindicat. Tres crespons negres pengen de la façana de l'ajuntament, que ha anunciat que ha suspès el castell de focs de les Festes de Sant Narcís en record als empresonats. 

 

A Sabadell, milers de persones s'han reunit davant de l'Ajuntament:

 


A la concentració de l'Hospitalet de Llobregat hi ha participat Liset Borràs, germana de la consellera empresonada Meritxell Borràs.

 

A Vilafranca del Penedès han omplert la plaça de la Vila:


A fora de Catalunya també s'han fet concentracions.

A Palma, la plaça de la Cort s'ha omplert de gom a gom. Milers de persones amb pancartes demanant la llibertat dels presos polítics, han cantat "Els segadors" i han fet un minut de silenci amb les mans enlaire. La concentració coincideix amb el mateix dia en què s'han donat de baixa del Partit Socialista històrics afiliats socialistes de les Illes, en desacord amb l'empresonament i l'aplicació del 155.


Abans, també s'ha fet una concentració a Brussel·les, a la plaça Schuman, davant de les institucions europees:



 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut