Barcelona

Mobilització dels universitaris per l'empresonament del govern cessat

Centenars d'estudiants i membres de la comunitat universitària tallen la Diagonal, la ronda de Dalt, la Gran Via i altres eixos viaris

RedaccióActualitzat

Centenars d'estudiants han fet concentracions aquest migdia a totes les universitats catalanes en protesta contra l'empresonament, ahir, a Madrid, d'una bona part del govern Puigdemont. Amb les protestes, els estudiants i alguns membres del personal universitari han volgut expressar el rebuig a la decisió judicial de l'Audiència Nacional.

Poc abans de les 12 del migdia, els estudiants han tallat la calçada central i els laterals de l'avinguda Diagonal de Barcelona a l'altura de Palau Reial en els dos sentits de la marxa. El tall també afecta els combois del Trambaix, segons ha informat la Guàrdia Urbana.

La mobilització l'ha convocat Universitats per la República. Aquest tall genera evidents afectacions de trànsit en aquest important punt d'entrada i sortida de la ciutat de Barcelona.

 

A la mateixa hora, els universitaris també han tallat la ronda de Dalt en sentit Llobregat a l'altura de l'accés 4, d'Horta-Guinardó, durant cinc minuts, un tall que també ha provocat retencions importants.

 

Un altre grup nombrós d'estudiants han fet talls a la Gran Via, davant de la seu central de la Universitat de Barcelona, a la plaça Universitat.

 


Hi ha hagut altres talls de carrers al Campus Nord i al carrer Marina de Barcelona.

Els estudiants de la UAB han tallat durant una hora l'autopista AP-7 davant del campus universitari:

 


També hi ha hagut concentracions de protesta i talls de carreteres dels estudiants universitaris de la Universitat de Girona i a la de Lleida.

A Girona, un miler de persones s'ha concentrat a davant del rectorat a les dotze del migdia per demanar "l'alliberament dels presos polítics" . Un cop acabat l'acte, un miler d'estudiants han sortit en manifestació fins a davant de la subdelegació del govern espanyol on s'hi ha fet una assentada.

A la Universitat de Lleida s'han concentrat uns 200 estuidants davant el rectorat. 

ARXIVAT A:
Article 155Govern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut