La vicepresidenta en funcions del govern espanyol, Carmen Calvo, aquest dissabte a Còrdova (EFE)

Calvo diu que la sentència europea sobre Junqueras "obliga el nostre Suprem"

La vicepresidenta de Pedro Sánchez afirma que el TJUE "no és un tribunal aliè a la nostra sobirania"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Oriol Junqueras

La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, ha instat implícitament aquest dissabte el Tribunal Supremacatar la sentència europea sobre Oriol Junqueras.

Calvo ho ha dit a Còrdova abans d'un acte del PSOE, i ha afegit que el Tribunal de Justícia de la UE, el TJUE, "també és un tribunal per als espanyols":

"Les sentències s'acaten i es compleixen, no hem canviat de posició, sigui quina sigui la sentència, també aquesta sentència que obliga el nostre Tribunal Suprem. El tribunal de Luxemburg és també un tribunal per als espanyols, no és un tribunal aliè a la nostra sobirania jurisdiccional."

"Atac a la sobirania"

La vicepresidenta en funcions ha afegit que la "ultradreta" ha interpretat la sentència com un "atac a la sobirania espanyola", i ha assegurat que és just el contrari.

Aquestes paraules, pronunciades mentre ERC celebrava el seu congrés, s'han interpretat com un gest del govern de Pedro Sánchez cap a l'independentisme.

"Entre diferents"

En aquest sentit, Calvo ha dit també que "entre diferents hem de trobar una sortida per a Catalunya", i ha dit que és urgent que Sánchez sigui investit.

La vicepresidenta ha afegit que el PSOE està "administrant i suportant una herència del PP" que, ha assegurat, "va abandonar literalment durant molts anys les vies de la política".

ARXIVAT A:
Oriol Junqueras Procés català Judici procés
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut