Tony Blair en una imatge d'arxiu

Blair demana perdó per haver ordenat la invasió de l'Iraq amb "informació equivocada"

Tot i l'actual desintegració de l'Iraq, encara defensa la decisió de derrocar Saddam
Redacció Actualitzat

L'exprimer ministre britànic Tony Blair demana disculpes pels errors que va cometre en la invasió de l'Iraq, l'any 2003.

En una entrevista a la cadena nord-americana CNN, Blair ha demanat perdó per haver fet servir informacions equivocades dels serveis secrets sobre les suposades armes de destrucció massiva que acumulava el règim de Saddam Hussein.

Tot i l'actual desintegració de l'Iraq, encara defensa la decisió de derrocar Saddam.

"Demano disculpes per haver fet cas a informes erronis dels nostres serveis secrets i també em puc disculpar pels errors de planifiació i per no haver considerat què podria passar si el règim queia, però trobo difícil disculpar-me per haver derrocat Saddam. Fins i tot ara, encara penso que és millor que Saddam no hi sigui."

Blair ha reconegut que el caos generat per la caiguda de Saddam ha contribuït, en part, a l'auge de l'Estat Islàmic, que controla el nord de l'Iraq.

No és el primer cop que Blair reconeix errors en relació amb la invasió de l'Iraq, que va decidir conjuntament amb George Bush i José María Aznar. Sí que és la vegada que els admet més obertament.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut