Roberto Bermúdez de Castro

Bermúdez de Castro creu que "això de TV3 i Catalunya Ràdio és una vergonya"

Roberto Bermúdez de Castro, secretari d'estat i número 2 del Ministeri d'Administracions Territorials, és un dels arquitectes del 155
Actualitzat
TEMA:
Govern empresonat

El secretari d'estat per a les Administracions Territorials, Roberto Bermúdez de Castro, ha carregat contra TV3 i Catalunya Ràdio. Bermúdez de Castro, una de les persones encarregades de fer efectiva l'aplicació de l'article 155 a Catalunya, considera que la informació que donen els mitjans públics catalans ha contribuït a fracturar la societat catalana.

En una entrevista a Ràdio Osca, Bermúdez de Castro ha afirmat que "allà, això de TV3 i Catalunya Ràdio és una vergonya". Assegura que per culpa de la informació que ofereixen la televisió i la ràdio públiques, "molts creuen que l'única sortida és que hi hagi un país independent". I afirma que "tothom sap que això és inviable".

"Hi ha una part de la societat catalana, en gran part per culpa de la informació que reben de mitjans públics pagats per tots, perquè allà això de TV3 i Catalunya Ràdio és una vergonya, que creu que l'única sortida és que hi hagi un país independent, i tothom sap que això és inviable."

 

Bermúdez de Castro ha afegit que "és molt complicat dialogar" quan "aquella gent vol portar els espanyols a una situació crítica i d'absoluta fricció".

També ha criticat que a Catalunya Ràdio "la periodista estrella", com es refereix a Mònica Terribas, "assenyalés al seu programa on eren les patrulles de la Guàrdia Civil", i s'ha queixat que això no ha tingut cap conseqüència.

Ha explicat que, quan va arribar a Catalunya per aplicar el 155, tenia un encàrrec molt clar de Mariano Rajoy:

"Nosaltres vam arribar amb les idees molt clares i amb un encàrrec molt clar del president del govern: que hi hagués la màxima discreció i que no s'entengués això com una ocupació, i que intentéssim portar la gestió diària amb la màxima normalitat."

"Ningú pot dir que hi ha hagut cap tipus de 'desembarcament'. Allà hem estat només tres persones fixes, dos d'ells aragonesos."

El secretari d'estat ha acusat el govern de Puigdemont de tenir l'administració "paralitzada":

"Bé, la gestió d'ells estava centrada simplement en aquesta bogeria que han intentat tirar endavant."

 

Sobre un dels assumptes que els últims dies ha pogut tensar més aquesta situació, l'entrada de la Guàrdia Civil al Museu Diocesà de Lleida per emportar-se les 43 peces del monestir de Sixena que reclamava el govern d'Aragó, el número dos del Ministeri de Presidència i de Relacions amb les Administracions Territorials ha dit que "es van forçar certes coses de manera innecessària".

Per Bermúdez de Castro, la devolució dels béns de Sixena es podria haver dut a terme "uns dies després" de quan es va fer i "no hauria passat res", i creu que no es va fer així perquè "hi va haver gent que va jugar a guanyar quatre vots". Amb tot, ha dit que "els béns són on han de ser" i que ell, en relació amb l'operació, té la consciència "supertranquil·la".

 

ARXIVAT A:
Govern empresonat Article 155 Procés català
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut