La "batsenyal" a l'edifici del MNAC a Barcelona

Barcelona es transforma en Gotham City per celebrar els 80 anys de Batman

La batsenyal s'ha projectat al MNAC per commemorar l'aniversari del cavaller fosc
Redacció Actualitzat
TEMA:
Còmic

Barcelona o Gotham City? El Museu Nacional d'Art de Catalunya o el terrat de la comissaria de la Ciutat Gòtica? Batman celebra avui 80 anys i Barcelona ho celebra emetent el senyal del cavaller fosc.

La batsenyal s'ha projectat al MNAC. Una acció històrica que s'ha coordinat internacionalment amb 12 punts d'encesa més a diferents països, començant per Austràlia i acabant pels Estats Units.

 

 

El batsenyal ha recorregut el món passant per Melbourne, Tòquio, Berlín, París, Barcelona, Londres, São Paulo, Nova York, Montreal, Mèxic DF i Los Angeles.

El MNAC va decidir sumar-se a la celebració i ha convidat tots els barcelonins a participar en l'homenatge:


El MNAC ja ha estat lligat anteriorment a la història de Batman. Al còmic "Batman Barcelona: El cavaller i el drac", guionitzat l'any 2009 per Mark Waid i dibuixat pel català Diego Olmos, s'ubicava la batcova, precisament, sota del Museu Nacional d'Art de Catalunya.
 

El Dia de Batman

El 21 de setembre se celebra el dia de Batman a tot el món i és el dia que ha triat DC Comics per celebrar els 80 anys del superheroi. A banda de la projecció de l'emblemàtica icona hi ha centenars d'actes i activitats a tot el món relacionats amb el còmic del ratpenat. 

 

 

DC Comics ha fet públic un mapa interactiu per veure les projeccions en temps real a la web dccomics.com/batman80.

Batman és un personatge de ficció de còmic creat per l'artista Bob Kane i l'escriptor Bill Finger, només es reconeix oficialment l'autoria a Kane. Va tenir la seva primera aparició al maig del 1939.

Des de llavors, Batman ha esdevingut un dels superherois més reconeguts al món.

ARXIVAT A:
Còmic
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut