Les tasques de rescat s'han complicat per un incendi entre la runa (Europa Press/Nicolas Tucat)

Troben morts sis dels vuit desapareguts en l'esfondrament d'un edifici a Marsella

Hi ha 5 ferits greus i encara dues persones desaparegudes, mentre un centenar de bombers busquen sota la runa amb l'ajut de gossos, drons i sondes tèrmiques
Redacció Actualitzat
TEMA:
França

Ja són els cossos sense vida recuperats entre la runa de l'edifici de quatre pisos esfondrat el dissabte a la nit a Marsella: aquest dilluns a la tarda n'han trobat dos més, que s'afegeixen als 4 localitzats a la matinada i al matí.

Continuen desaparegudes 2 persones que vivien a l'edifici, i hi ha en marxa una recerca contra rellotge, malgrat tot encara amb esperances de poder trobar algú amb vida.

Però de moment no hi ha hagut senyals que això sigui així, en una recerca d'un centenar de bombers amb gossos, drons i sondes tèrmiques, i lluitant contra l'incendi que encara hi havia aquest dilluns al matí.

Cap dels sis cadàvers no ha pogut ser identificat encara, cosa que afegeix incertesa a la recerca.

La fiscal de Marsella Dominique Laurens ha assegurat que els desapareguts són persones d'edat avançada i una parella d'uns 30 anys, i que no hi havia nens ni menors.


Els dos primers, trobats a la matinada

Els dos primers cossos els han trobat aquesta matinada de diumenge a dilluns, pràcticament vint-i-quatre hores després de l'esfondrament de l'edifici, que va enfonsar-se després d'una explosió, possiblement de gas.

Ho han explicat els bombers poc després de la una de la matinada, i han precisat que, amb les condicions en què ha quedat l'edifici, costaria de treure'ls d'entre la runa:

"Degut a les dificultats que hi ha per intervenir en l'edifici enfonsat, l'extracció dels cossos portarà el seu temps."

L'alcalde de la ciutat, Benoît Payan, s'ha fet ressò de la troballa:

"Aquest matí la pena i el dolor són grans: s'han trobat dos cossos sota la runa. Les operacions de rescat continuen sense parar."

L'edifici es va ensorrar dissabte a la nit, cinc persones van quedar greument ferides i des de llavors els equips d'emergència de la ciutat busquen les persones que hi vivien i no s'havien localitzat.

L'alcalde ja havia avançat que el més probable és que es trobessin morts els vuit desapareguts, dient que "cal preparar-se per tenir víctimes [mortals] en aquest drama terrible".

Les persones desaparegudes "no responen quan se'ls crida", havia explicat la fiscal de Marsella, Dominique Laurens, en roda de premsa.

Els desapareguts són veïns de l'edifici afectat i les autoritats estan pendents de confirmar si hi ha una novena persona desapareguda, veïna de l'edifici del costat.

L'accident ha passat cap a les 0.40 al carrer Tivoli, al centre de la ciutat, a tocar de la Plaine, zona coneguda pels bars i restaurants i la vida nocturna.


La causa seria una explosió de la qual encara no es coneixen les causes. L'agència Reuters parla d'una explosió de gas.

"Hi ha fortes sospites que una explosió ha causat l'enfonsament, però hem de ser prudents sobre les causes, ara per ara", ha declarat a l'agència AFP el prefecte del departament de les Boques del Roine, Christophe Mirmand, que ha admès que l'explosió de gas és "una opció possible".

La runa del bloc enfonsat ha caigut sobre el carrer (AFPTV)

Després de l'enfonsament s'ha declarat un incendi entre la runa, que complica encara més la cerca de supervivents. Els gossos que ajuden a localitzar persones no han pogut treballar a causa de la calor intensa.

Un altre risc per als equips de rescat és que la caiguda de l'edifici del número 17 ha afectat els dos edificis adjacents, sobretot el número 15, que també podria caure, segons ha explicat Payan.


Les cinc persones ferides són veïns d'aquests dos blocs i com a mesura de precaució també s'han evacuat altres edificis del carrer i els seus habitants, un total de 200, han estat allotjats en una escola pròxima.

El propietari d'un comerç del carrer Tivoli ha explicat a AFP: "Tot ha tremolat, es veia córrer la gent i hi havia fum per tot arreu. L'edifici ha caigut sobre el carrer".

L'alcalde de Marsella i el prefecte de les Boques del Roine han coincidit a dir que l'edifici sinistrat no presentava cap problema de salubritat ni tenia cap avís de perill.

 

ARXIVAT A:
França
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut