Albert Rivera se'n va: "Per coherència, dimiteixo i abandono la política"

El líder de la formació taronja compareix a les dotze davant dels mitjans
Redacció Actualitzat
TEMA:
Eleccions generals 2019-10N

Primera conseqüència de les eleccions generals del 10N, que han deixat com un dels grans titulars la desfeta històrica de Ciutadans. Albert Rivera ha presentat la dimissió com a president de la formació davant l'executiva del partit, segons fonts del partit.

La dimissió de Rivera, que compareix a les dotze sense acceptar preguntes, es produeix després de la patacada electoral d'ahir on el partit taronja va perdre 47 diputats respecte a l'abril.


Rivera ha començat recordant la seva trajectòria:

"Us vull explicar qui sóc o d'on vinc. Uns quants bojos vam muntar un partit polític que defensava la llibertat i la igualtat entre espanyols. Després molts espanyols van demanar que ens presentéssim a tot Espanya. En aquests 5 anys hem aconseguit que aquest projecte sigui un projecte liberal que governa per a 20 milions de persones en 4 províncies."

"Hem aconseguit que espanya tingui un espai de centre, de centre liberal", ha afegit. I a continuació ha anunciat la seva dimissió:

"A qui escullen per liderar un projecte, no es pot amagar, i per això dimiteixo com a president de Ciutadans, perquè, en un congrés nacional, Ciutadans decideixi el seu futur."


Rivera ha afirmat que es tracta d'un acte de responsabilitat:

"Crec que a ningú sorprèn que avui jo dimiteixi, potser hi ha qui pensi que és just o injust, però, sigui el que sigui, crec que és el més responsable, i així m'ho van ensenyar a casa."

Rivera ha anunciat una segona decisió poítica: renunciar al seu escó:

"Fa 4 anys que sóc diputat nacional i no es pot assumir ser un diputat al Congrés només per una nòmina. Pel bé d'aquest país i d'aquest projecte, he de deixar pas a un altre diputat que l'apassioni entrar al Congrés."

 

Ha citat l'expresident dels Estats Units Barack Obama: "Si per guanyar has de dividir la gent tindràs un país ingovernable". I ha afegit això:

"Els dic que, com una persona moderada, constitucional i liberal, em preocupa que aquest país sigui ingovernable. Dic als qui els toqui governar, que ho facin remant en la mateixa direcció. No podem dividir els espanyols en blaus i vermells. És el moment d'unir els espanyol."

Finalment, ha volgut anunciar una decisió personal:

"Deixo la política i la vida pública."

Ha acabat dient que vol servir la seva família: els seus pares, la seva filla i la seva parella.

 

Interrogants sobre el futur


Ara, s'obren diversos interrogants sobre el futur de la formació, des de qui l'encapçalarà fins al seu posicionament sobre la pròxima investidura.

A l'abril, Albert Rivera va vetar qualsevol pacte amb el PSOE de Sánchez, tot i les pressions internes i externes que va rebre per fer-ho. De fet, diversos dirigents de Ciutadans no van entendre l'estratègia i van dimitir dels seus càrrecs.

Aquest diumenge a la nit, Rivera va admetre un resultat "dolent sense pal·liatius" i va anunciar la celebració d'un congrés extraordinari per fixar nous objectius per a la seva formació.

L'ambient a la seu electoral del partit taronja era de gran decepció. I és que amb els resultats que han obtingut es queden sense representació en moltes províncies espanyoles. A Catalunya, els taronges han passat de guanyar les eleccions catalanes a quedar en l'última posició en aquestes generals, amb només dos representants per Barcelona.

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions generals 2019-10N Cs Albert Rivera
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut