Agricultura publicarà una guia de preus per ajudar el consumidor a combatre l'especulació

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural i diverses organitzacions professionals elaboren un document on es recolliran els increments de preus considerats raonables per l'encariment dels cereals. Ho ha anunciat avui a Santa Coloma de Farners, a la Selva, el conseller Joaquim Llena, que ha dit que el document es farà públic els pròxims dies. També ha dit que s'ajudarà els ramaders amb crèdits sense interès.
Actualitzat
Per posar fi a l'especulació en el preu del cereal, que està encarint els productes derivats, la Generalitat ha decidit intervenir-hi. Com? D'una banda, orientant el consumidor amb una guia de preus i, de l'altra, ajudant els ramaders amb crèdits a interès zero.

Avui una barra de quart no hauria de valdre més de 3 o 4 cèntims que fa un mes. Hi ha fleques i punts de venda, però, que, donant la culpa a l'encariment disparat dels cereals dels últims mesos, estan fent l'agost a 14 de setembre.

Per evitar el que la Generalitat entén com un abús i aprofitament de la situació, la Conselleria d'Agricultura preveu publicar els pròxims dies una guia de preus per al consumidor. Hi constarà què val, per exemple, cada procés de la cadena de transformació de la carn fins que arriba al supermercat o a la carnisseria. En la llista apareixeran tots aquells aliments que d'una manera o altra són susceptibles d'encarir-se a causa de l'escalada, d'entre un 30 i un 50% depenent dels casos, del preu dels cereals.
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut