Foto d'arxiu (EFE)

40 anys sense Elvis Presley

La seva mansió de Graceland, a Memphis, és l'escenari d'una setmana de celebracions relacionades amb Elvis
Redacció Actualitzat

Aquest dimecres es commemoren 40 anys de la mort de l'anomenat rei del rock, Elvis Presley. La seva mansió de Graceland, a Memphis, és l'escenari d'una setmana de celebracions relacionades amb el cantant, en què destaquen concerts, xerrades, un concurs d'imitadors i també subhastes. Un autèntic lloc de peregrinatge per on passen 6.000 persones cada any.

La més destacada, la d'un piano de cua blanc, que es posarà a la venda aquest dimecres i que podria adjudicar-se per un valor entre 1 i 5 milions d'euros.

L'efemèride també coincideix amb l'anunci de l'arribada d'una àmplia exposició a Londres a partir del mes de novembre, on es podran veure més de 200 objectes procedents de Graceland.

Pocs artistes van transformar de dalt a baix la cultura del segle XX com ho va fer l'Elvis amb la seva aparició als anys 50. Costa d'imaginar com hauria estat la música i la cultura pop sense la seva figura, quan fa quatre dècades exactes que el seu cos, sense vida, va ser trobat al lavabo de la seva luxosa mansió de Graceland, a Memphis.

La seva imatge continua sent una font inesgotable d'ingressos, i amb la reedició del seu triple disc de grans èxits i la força de la celebració, la revista "Forbes" pronostica que arribarà al capdamunt del podi de celebritats que generen més ingressos. És evident que amb la seva mort, a part de néixer el mite, va néixer un negoci rodó, una font inesgotable de negoci i d'inspiració. Amb 27 milions de dòlars, Elvis va ser el quart famós mort amb més ingressos l'any 2016, segons la revista.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut