Aquest dilluns, a les 23.10, la sèrie documental "A taula" ens porta de viatge per Sèrbia i les Açores. A Sèrbia El reportatge ens acosta la vida de la família Mitrovic, al petit poble de Trnava, situat al peu del massís de Zlatibor, al sud de Sèrbia. La dona, Mica, és mestressa de casa i el cap de família. Ella i la seva jove, Rada, s'ocupen del bestiar i del benestar físic de tots. Al camp i a l'hort creix tot el que necessiten per viure. Ara és època de collir pebrots, amb els quals preparen "ajvar", un puré de pebrots i albergínies que es menja fred a l'hivern escampat sobre el pa o com a salsa per acompanyar la carn. Les prunes també estan gairebé madures. Algunes aniran al barril per fer "slivovitz" i d'altres s'assecaran en uns forns vells. A les Açores António Pinheiro viu amb la seva família a Sao Miguel, la més gran de les illes Açores, i conrea pinyes als hivernacles del seu hort. Com que no hi aplica pesticides i fa servir un mètode respectuós amb el medi ambient que requereix molt de temps, la pinya ecològica de Sao Miguel és més cara que les fruites de molts altres països tropicals. Finalment, després de dos anys, pot collir les seves primeres pinyes i tota la família ja les espera amb delit. La seva dona, Conceição, prepara amb les delicioses pinyes acabades de collir una "tarte de ananàs", un pastís de pinya.