Les receptes a "Cuines"

20 idees per a les carmanyoles d'estiu a la feina

Si sou dels que us prepareu carmanyola per dinar o sopar a la feina, sabeu que no resulta fàcil ser constant i, sobretot, tenir idees. Us proposem unes quantes opcions per no dinar cada dia un tomàquet i una "tortita".
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Engegar/Aturar Silenciar Pujar el volum Disminuir el volum Instruccions per interactuar amb el player
imatge

Quatre consells

1. Plat únic.
En general, mengem molt més dels que necessitem, per tant amb una sola carmanyola en tenim de sobres. Hem mirat de triar plats únics. Si no, en podeu combinar dos.

2. Els tres elements bàsics.
Perquè el contingut de la carmanyola sigui ideal hauria de tenir hidrats de carboni, proteïna i fibra. Això es pot aconseguir, per exemple, amb una amanida o verdura, una mica de pasta i un tros de carn o peix.

3. Que es pugui guardar a temperatura ambient.
Us recomanem alguns plats que només cal que guardeu a la nevera de casa, si els feu hores abans, i dur-los a la feina per dinar o sopar.

4. Que no s'hagi d'escalfar.
Si no teniu microones a la feina, o senzillament us fa mandra esperar a la cua, us proposem plats que es poden menjar a temperatura ambient.

 

Les 20 propostes per omplir la carmanyola

Amanides de tota mena
​De pasta, de patata, de verdures, de llegums... Hi ha mil i una maneres de fer amanides i totes són perfectes per dinar o sopar a l'estiu. Us n'hem triat vuit:

Amanida de pasta. Marc Ribas. "Cuines".
Empedrat de cigrons i bonítolMarc Ribas. "Cuines".
Empedrat de mongetes del ganxet. Marc Ribas. "Cuines".
Tabulé. Marc Ribas. "Cuines".
Ensaladilla russa. Marc Ribas. "Cuines".
​Amanida de cuscús amb raïm i panses. Ada Parellada. "Benvinguts a l'hort".
Carmanyola d'empedrat amb alfals germinat. Isma Prados. "Cuina x solters".
Amanida de pasta amb col llombarda amb sardinetes i fredolics. Isma Prados. "Cuina x solters".

 

Els clàssics
Truita, carn arrebossada, croquetes... Quatre clàssics, amb tocs originals.

Truita de patates. Marc Ribas. "Cuines".
Croquetes de pollastre a l'ast. Marc Ribas. "Cuines".
Llibret de formatge blau. Marc Ribas. "Cuines".
Pollastre a l'Orly amb pebrots. Marc Ribas. "Cuines".

 

Plats en escabetx o envinagrats

El vinagre és un bon conservant d'aliments i, per això, les receptes que l'empren resulten perfectes per omplir la carmanyola. Es poden menjar calents o a temperatura ambient. Us en proposem quatre:

Guatlles marinades. Marc Ribas. "Cuines".
Guatlles en escabetx. Marc Ribas. "Cuines".
Conill en escabetx. Marc Ribas. "Cuines".
Sardines en escabetx. Marc Ribas. "Cuines".

 

Les receptes més originals
Si voleu innovar i ser l'enveja de la taula del menjador a la feina, aquestes quatre receptes us faran quedar com un gran xef de la carmanyola.

Brandada d'arengada. Marc Ribas. "Cuines".
Bagel de bacallà . Marc Ribas. "Cuines".
Tombet de fonoll. Marc Ribas. "Cuines".
Porra de cítrics. Marc Ribas. "Cuines".

 

Els últims cinc consells

Per deixar ben neta la carmanyola no us podeu perdre els consells del Manu Alonso, al "Tot es mou". Us explica fins i tot com treure l'oli d'una carmanyola absolutament greixosa!

 

Sempre amb estil. Això sí. El Marc Giró a "Divendres" ens donava consells per anar a treballar amb l'habitual carmanyola i no perdre ni un gram d'estil.


També el Marc Giró, a la secció "Les bones maneres", ens explicava com hem d'actuar si un company de feina empudega amb la seva carmanyola l'oficina.


Si no tens carmanyola i ets un manetes, el Rafael Vives de "Ja t'ho faràs" t'explica com te'n pots fer una.

 

Si ets meticulós i et vols planificar totes les carmanyoles de la setmana, no et pots perdre aquest vídeo de "Divendres" en què la nutricionista Montse Folch dona tots els consells que et calen.

 

VÍDEOS RELACIONATS