Anar a la navegació principal

El programa "Dinàmiks", del canal Super3, Premi Nacional de Comunicació Científica 2016

El govern de la Generalitat i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) han atorgat el Premi Nacional de Comunicació Científica 2016 al programa "Dinàmiks", del canal Super3, que presenta el físic i divulgador científic Dani Jiménez

Actualitzat

"Dinàmiks", que s'emet cada dissabte al matí al canal Super3, ha estat reconegut amb el Premi Nacional de Comunicació Científica, que atorga el govern de la Generalitat i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. El canal Super3 va estrenar el programa "Dinàmiks" l'abril del 2013, amb la idea de combinar diversió, manualitats i ciència. Presentat pel físic i divulgador científic Dani Jiménez, l'espai va dirigit a un públic d'entre 6 i 12 anys i té una durada de 25 minuts.

El programa "Dinàmiks" pretén fomentar l'interès de nens i nenes per la ciència i aconseguir que descobreixin que pot ser divertida, apassionant, fàcil, interessant i també fonamental per entendre el nostre dia a dia. El programa es proposa motivar i divertir els espectadors perquè es deixin impressionar, sorprendre i commoure amb tot el que es pot fer amb la ciència. A cada programa, Dani Jiménez mostra un experiment, combinat amb una part de manualitat, que és l'eix central de "Dinàmiks". A més, al llarg del programa, també es responen preguntes curioses i es plantegen i resolen diversos reptes.

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, atorga el Premis Nacionals de Recerca, que tenen com a finalitat fomentar el reconeixement social de la ciència i l'activitat dels investigadors, mecenes, empresaris i comunicadors. A banda del programa "Dinàmiks", també han estat distingits amb aquests premis: Lluís Torner, Premi Nacional de Recerca 2016; Samuel Sánchez Ordóñez, Premi Nacional de Recerca al Talent Jove; la Fundació Bancària "la Caixa", Premi Nacional de Mecenatge Científic, i el Centre Tecnològic de l'Aigua (Cetaqua), Premi Nacional al Partenariat Publicoprivat en R+D+I.

El jurat dels Premis Nacionals de Recerca, presidit per Antoni Esteve, president de l'FCRi, ha estat integrat per Deborah Charlesworth, professora de Ciències Biològiques de la Universitat d'Edimburg, Escòcia (Gran Bretanya) i membre de la Royal Society; Mar Capeans, investigadora líder del Grup de Tecnologia de Detectors del Laboratori Europeu de Física de Partícules (CERN); Louise McNally, catedràtica de Lingüística i investigadora del Grup de Lingüística Formal (GliF) de la Universitat Pompeu Fabra (UPF); Ramon Gomis de Barberà, metge endocrinòleg de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) i professor de la Universitat de Barcelona (UB); Miguel Ángel Lagunas, director del Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC); Salvador Barberà, catedràtic del Departament d'Economia i Història Econòmica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); Arcadi Navarro, secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, i Francesc Subirada, director general de Recerca de la Generalitat de Catalunya. El secretari ha estat el director general de l'FCRi, Rafael Marín.

 

Anar al contingut