AVENTURA

L'aventura de Kilian Jornet redescobrint els Pirineus: 177 cims de més de 3.000 m en 8 dies

En total, ha recorregut 485,65 quilòmetres i ha acumulat un desnivell de més de 43.000 metres, en més de 155 hores d'activitat física

Josep M. PuigActualitzat

L'aventura de Kilian Jornet va començar el dilluns 2 d'octubre als peus del cim Frondella (Sallent de Gállego, Osca) amb l'objectiu de gaudir del camí i travessar els Pirineus per un total de 177 cims de més de 3.000 metres. Durant aquest viatge per alguns dels pics més icònics de la serralada pirinenca, ha arribat a encadenar més de 40 cims en una mateixa jornada, a caminar 39 hores seguides i a desplaçar-se amb bicicleta per enllaçar trams. Tot i el cansament acumulat, la recompensa d'arribar dalt de cada cim ha valgut la pena:

"Avançar per totes aquestes arestes ha estat un plaer i he gaudit moltíssim dels recorreguts. Havia pujat a aquests cims quan tenia 13 anys però no els recordava, i això ha fet que a nivell visual aquesta hagi estat una experiència molt intensa".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esport3 (@esport3)

Durant aquesta aventura l'atleta s'ha retrobat amb les arestes dels cims més emblemàtics de la serralada pirinenca: Balaitús, Garmo Negro, Vinhamala, Cilindro, Mont Perdut, pic Long, pic de Posets, punta de Lliterola, Aneto, Sayó, Montcalm o la Pica d'Estats, entre molts altres cims coronats en els últims 8 dies.

 

El viatge va arribar a la fi el matí del 10 d'octubre del 2023, quan els primers rajos de sol van il·luminar el cim de la muntanya més alta de Catalunya, la Pica d'Estats, al parc natural de l'Alt Pirineu. Després de baixar-ne, unes hores més tard, Kilian Jornet va posar punt final a aquesta experiència memorable que ha fet que s'adonés, un cop més, com de bella i vulnerable pot arribar a ser la natura.

Després de retrobar-se amb els Pirineus i els paisatges que l'han vist créixer, Jornet ha acumulat un total de 485,65 quilòmetres, un desnivell de més de 43.000 metres i més de 155 hores d'activitat física.

"Redescobrir així els cims que ja no recordava ha estat una experiència espectacular i, per altra banda, una de les coses més dures que he fet mai. Aquest any volia participar en algunes curses, però una lesió m'ho va impedir. Després de recuperar-me, vaig començar-me a plantejar diversos projectes i se'm va ocórrer encadenar els cims de més de 3.000 metres dels Pirineus. Tenia aquesta idea al cap, però no sabia si seria un repte possible o si suposava una bogeria. Després de consultar-ho i deixar-me aconsellar per persones que coneixen molt bé els recorreguts dels Pirineus, vaig decidir fer-ho"

 

 

 

El noi del Pirineu

Kílian Jornet Burgada va néixer el 27 d'octubre del 1987 i des de ben petit la seva formació sempre va anar lligada als Pirineus. El seu pare, l'Eduard, era guia de muntanya i guarda del refugi de Cap de Rec, mentre que la seva mare, la Núria, era professora d'esports de muntanya.

Amb tres anys va fer el seu primer tresmil, el tuc de Molières, a la Vall d'Aran. I amb cinc ja va coronar el cim dels Pirineus, l'Aneto.

Kilian Jornet a l'Aneto amb la seva mare

Amb sis anys va fer el seu primer quatremil, el Breithorn, a Zermatt, frontera alpina entre Itàlia i Suïssa.

 

ARXIVAT A:
Kilian Jornet
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut