Anar a la navegació principal
Superxarxa

El 2 i el 3 de maig de 1808 amb Francisco de Goya

El gran artista Francisco de Goya va pintar el quadre "Els afusellament del 3 de maig", que recorda l'aixecament del poble de Madrid durant la invasió de les tropes franceses de Napoleó.

El Piris s'ha disfressat de Francisco de Goya per explicar la seva vida amb un accent molt particular però que no vol ser, en cap cas, ofensiu. Goya va néixer fa 275 anys a Fuendetodos, a l'Aragó, i va ser un pintor molt famós: va retratar reis, nobles i rics però també persones del poble. Molt sensible al dolor que causen les guerres, va dedicar part del seu treball a recordar moments de sofriment.

La Comunitat de Madrid celebra el seu dia el 2 de maig, quan el poble de Madrid es va aixecar contra l'exèrcit francès, que va esclafar el motí i va exercir una repressió brutal.

 

Anar al contingut

Superxarxa

Una xarxa perquè els més grans sàpiguen què opinen altres súpers i puguin compartir aficions i interessos! També hi trobaràs contingut extra i curiositats dels teus programes favorits, enquestes, notícies i molt d'humor. T'hi apuntes?

Cerca posts del blog

Últims posts