Llull ha estat el protagonista sobretot en els últims minuts de partit (EFE)

Un pletòric Sergi Llull dona la quarta Copa del Rei consecutiva al Reial Madrid (97-95)

El València ha plantat cara al Madrid en un partit molt igualat que no s'ha resolt fins als últims minuts. Sergi Llull ha estat clau en la resolució del matx a favor dels de Laso

El Reial Madrid s'ha coronat a Vitòria campió de la Copa del Rei de bàsquet, per quart any consecutiu, després de batre el València per 97-95 amb un Sergi Llull de nou protagonista de la final. Una Copa del Rei que ha batut el rècord global d'assistència, amb 103.968 espectadors, i amb el partit més vist de la història de la competició, el Baskonia-Madrid, amb 15.465 assistents.

El Reial Madrid ha estat superior al conjunt de Pedro Martínez a la primera part. Els blancs han acabat el primer quart amb una renda de 6 punts (22-16) i amb molt bones sensacions sobre el parquet. En el segon quart, el Reial Madrid ha arribat a guanyar per 10 punts (40-30), però el conjunt xe s'ha posat les piles i ha retallat distàncies en el marcador per arribar al descans amb un partit totalment obert (47-45). El València ha resistit prou bé tota la primera part, tot i que el ritme del partit l'ha portat el conjunt blanc. Un Madrid liderat per Randolph, amb 14 punts. Dubljevic, amb 11 punts, ha estat el millor del primer temps del conjunt valencià.

El tercer quart ha estat el més igualat de tots, amb un València resistent i un Madrid que no aconseguia trencar el partit. El València ha arribat a empatar el partit mig minut abans d'acabar el quart (68-68) però Carroll, amb un triple, ha tallat ràpid les intencions del València de capgirar el marcador. Al final del tercer quart, un igualat 74-71 i dos equips amb la intenció de guanyar la Copa.

L'últim quart ha estat possiblement el millor quart de la competició, amb dos equips que han jugat amb un nivell molt alt, amb molta capacitat de resposta pels dos conjunts i transformant cistelles de molta dificultat. El Madrid ha tingut un conat d'escapar-se en el marcador (82-76) però el València, molt endollat, ha presentat batalla (83-81) quan faltaven quatre minuts per al final.

Sergi Llull ha esta clau en els últims minuts de partit; amb un ajustat 87-85, el jugador del Madrid ha fet un magnífic triple, ha robat una pilota i ha anotat dos punts més, i gairebé ha donat la Copa als de Pablo Laso (92-85). El València ha tornat a acostar-se en el marcador (97-95) i el partit ha acabat amb polèmica. Quan faltaven 20 segons, els àrbitres han xiulat un camp enrere amb un 97-95 en el marcador. Una decisió que han hagut de canviar després de veure les imatges. Pilota per al València, amb nou dècimes de partit, que no han estat suficients per capgirar el marcador o enviar el partit a la pròrroga.

L'MVP ha estat Sergi Llull, que ha estat el revulsiu del seu equip, en els últims minuts del partit. El jugador menorquí ha fet 22 punts.