Verstappen durant la quali a Yas Marina (Reuters)

Max Verstappen s'emporta l'última pole de la temporada

Sergio Pérez sortirà segon després d'aprofitar el rebuf del neerlandès, cosa que li ha permès acabar al davant de Charles Leclerc. Carlos Sainz ha estat quart i Fernando Alonso, onzè
Redacció Esport3 Actualitzat

Max Verstappen ha deixat enrere la polèmica del Gran Premi del Brasil i ha marcat el millor registre a la classificació del Gran Premi d'Abu Dhabi. El neerlandès, a més, ha ajudat Sergio Pérez, segon, a aconseguir el millor temps possible oferint-li el rebuf perquè pogués anar més de pressa a les rectes.

Charles Leclerc ha firmat el tercer millor registre, davant de Carlos Sainz i dels dos Mercedes. Fernando Alonso no ha pogut superar la Q2 i demà sortirà des de l'onzè lloc. 

A la Q1, Verstappen ha estat el més ràpid i ha acabat davant de Pérez i Sainz. Alonso, quinzè, ha patit molt per superar el tall. Un altre dels pilots destacats en aquesta sessió ha estat Sebastian Vettel.

L'alemany, que demà disputarà la seva última prova del campionat abans de retirar-se, ha hagut de superar una cursa d'obstacles per acabar la volta. Amb molts monoplaces fent la guitza al mig de la pista, ha aconseguit una gran meritòria sisena posició. Kevin Magnussen, Pierre Gasly, Valtteri Bottas i Alexander Albon i Nicholas Latifi han quedat eliminats.  

Sergio Pérez ha marcat el millor registre a la Q2. El mexicà s'ha classificat davant de Leclerc i Sainz. Verstappen, quart, s'ha queixat de problemes d'adherència. Fernando Alonso no ha pogut superar el registre d'1:25.766 de Daniel Ricciardo i ha acabat a l'onzena posició. L'asturià ha quedat eliminat, juntament amb Yuki Tsunoda, Mick Schumacher, Lance Stroll i Guanyu Zhou.

Verstappen ha firmat l'última pole de la temporada. El de Red Bull ha estat el més ràpid al llarg de tota la Q3. Sergio Pérez ha marcat el segon millor temps amb el suport del seu company en el segon intent. Carlos Sainz, que ha començat amb bon peu la primera volta llançada, ha acabat claudicant davant del seu company de files.

Els Mercedes no han pogut seguir el progrés que havien mostrat a les últimes curses i han acabat en la cinquena i sisena posició. Lando Norris, setè, ha estat el més ràpid de la zona mitjana. 

Diumenge, a les 14.00, es disputarà la cursa, la darrera de la temporada i la que acaba més d'hora des de l'any 2010. 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut