Els jugadors de l'Espanyol celebren un gol contra la Reial Societat (EFE)

El RCD Espanyol s'enfronta amb el Betis amb la intenció de sumar punts per tornar-se a acostar a Europa

Queden deu partits perquè s'acabi el campionat de Lliga i l'Espanyol vol mostrar el seu perfil més ambiciós. Europa no sembla tan lluny, i, alliberat de tota pressió, amb la permanència assegurada, és moment perquè l'equip miri cap amunt
Actualitzat

Betis i Espanyol mesuraran les forces aquest vespre al Benito Villamarín (20.45) en un duel de noms propis, com dos dels jugadors més en forma de LaLiga, el bètic Loren Morón i el periquito Gerard Moreno.

Amb dos dels entrenadors que fan propostes de joc més suggestives de la competició, Quique Setién i el seu homònim Sánchez Flores, bètics i espanyolistes es volen acostar a la zona noble de la taula en un partit en el qual les mirades se centraran també en el porter de l'Espanyol, Pau López, per la possibilitat que recali l'any vinent en el Betis.

El davanter de l'Espanyol Gerard Moreno està en un moment de forma estel·lar, amb 12 gols en LaLiga i tres en la Copa de Rei, i es presentarà aquest dissabte com la principal amenaça blanc-i-blava per al somni europeu del Betis. El futbolista, que finalment no ha entrat en l'última convocatòria del seleccionador Julen Lopetegui, està llançat.

I és que l'Espanyol ja encadena set jornades sense perdre. El vestidor ha passat en poques setmanes de mirar de reüll el descens a parlar obertament de les seves opcions europees.

L'entrenador, Quique Sánchez Flores, ha recuperat per a aquest partit el davanter Sergio García i el lateral esquerre Dídac Vilà; tots dos han superat les seves molèsties. També tornen, després de sanció, el migcampista Sergi Darder i el defensa Sergio Sánchez. D'altra banda, cauen el migcampista Jurado, amb febre; el capità, Javi López, amb un trencament fibril·lar a l'adductor de la cama dreta, i el central Mario Hermoso, per decisió tècnica.

L'Espanyol té una bona estadística al Benito Villamarín i espera mantenir-la. En les últimes dotze visites dels catalans al feu sevillà, els blanc-i-blaus únicament han perdut dues vegades.

Setién, per la seva banda, acaba de guanyar l'Alabès (1-3) i sembla haver trobat la tecla per dotar de consistència defensiva la seva idea de joc de tocar des del darrere. Jugarà contra un equip que també fa bandera del bon joc i que arriba al Villamarín després de set jornades sense perdre i amb la vista posada en els llocs europeus, dels quals és a nou punts; vuit si es compta el setè lloc.

Quan falten deu jornades perquè s'acabi el campionat, Setién també té entre cap i coll fer tornar el Betis als llocs de privilegi, dels quals és a quatre punts, i per a això podria confiar en el nucli que va fer possible que els tres punts de Mendizorrotza entressin al sarró dels bètics.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut