Kilian Jornet, el primer que baixa el Trollveggen amb esquís

La paret del Troll, a Noruega, és el mur rocós més alt d'Europa. El català ha estat el primer a baixar amb esquís per una via de 1.600 metres i una inclinació de 55-60º. Les imatges són espectaculars, no aptes per a gent amb vertigen
Actualitzat

Kilian Jornet no té temps per avorrir-se. Quan sembla que ha aconseguit tots els reptes al seu abast, aquesta setmana ha fet una altra de les seves bogeries. L'esquiador i alpinista català s'ha convertit en la primera persona que baixa amb esquís el Trollveggen, el mur rocós més alt d'Europa. Es troba a Noruega i forma part del massís muntanyenc Trolltindene, a la vall de Romsdalen.

Kilian va baixar amb per la via Fiva, de 1.600 metres i amb una inclinació de 55-60 °, i va haver de fer ràpel dues vegades. Així explicava la seva experiència en el perfil de Facebook:

"La setmana passada vaig tenir la sort de esquiar a Trolltinden. Són 1600 m d'esquí extrem amb grans diferències en les condicions, textures i tècniques d'esquí. Els 200 m superiors són, segu, uns dels trams més verticals que he esquiat. A continuació, van seguir 400 m d'un estret corredor i, després, 1000 m amb seccions més esquiables amb parts gelades molt verticals i exposades fins abaix"

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut