Pecco Bagnaia i Fabio Quartararo durant la cursa a Jerez (EFE)

Victòria de Pecco Bagnaia a Jerez, amb Aleix Espargaró tercer i Marc Márquez quart

L'italià ha dominat la cursa del primer a l'últim metre, amb Fabio Quartararo, el líder del Mundial, segon. Aleix Espargaró acaba tercer i puja al segon lloc del Mundial de MotoGP
Xavier Bonastre i Thió Actualitzat
TEMA:
Marc Màrquez

L'italià Pecco Bagnaia, que ahir va aconseguir el millor temps i sortia, per tant, primer a la graella, ha estat el primer de la cursa des del primer moment fins a l'últim. El líder del Mundial, el francès Fabio Quartararo, sempre ha estat el segon, però mai no ha tingut opció de superar l'italià. Marc Márquez ràpidament s'ha col·locat quart, darrere de l'australià Jack Miller.

Aleix Espargaró anava 5è. Márquez i Espargaró s'havien tocat els colzes just a la sortida, sense conseqüències, en una escena que ha pogut semblar la continuació del seu creuament de declaracions del cap de setmana. Bagnaia i Quartararo han anat agafant avantatge sobre els perseguidors, alhora que l'italià intentava separar-se al capdavant del francès, després de 7 voltes. Això ha fet que la diferència dels dos primers no fes més que augmentar. A la volta 13 ja era de 5 segons. Un món.

Miller, Márquez i Espargaró rodaven molt junts, lluitant per la tercera plaça. A 5 voltes per al final, Marc Márquez ha aconseguit superar Miller, però una volta més tard, Aleix Espargaró els ha passat tots dos en una maniobra espectacular, i s'ha posat tercer, lloc que ja no ha abandonat. Márquez ha salvat instants després, increïblement, una caiguda que semblava inevitable. Miller, però, era el quart.

En l'última volta, Marc Márquez ha pogut avançar in extremis Jack Miller i ha acabat la cursa quart, el seu millor resultat de l'any, darrere d'Aleix Espargaró, que ha fet el tercer podi del 2022.

Espargaró i Márquez han protagonitzat la lluita catalana pel podi, decantat en favor del de Granollers(EFE)

El triomf ha estat per a Pecco Bagnaia, seguit de Fabio Quartararo. Bagnaia no guanyava una cursa des de la que tancava el campionat de l'any passat, al circuit de Xest. El barceloní Àlex Rins, que era el segon de la general del Mundial, ha perdut aquesta plaça, en benefici d'Aleix Espargaró, ja que només ha estat el 19è.


EL RESULTAT DE LA CURSA

ARXIVAT A:
Marc Màrquez
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut