El Purito Rodríguez revela que una cardiopatia el va empènyer a deixar el ciclisme

El de Parets del Vallès explica a La Marató que la detecció d'una cardiopatia va precipitar la seva retirada
Redacció Esport3 Actualitzat

El millor ciclista català del segle XXI, Joaquim Purito Rodríguez, es va retirar del ciclisme professional a finals del 2016 amb 37 anys. Volia deixar-ho a un nivell alt, va assegurar aleshores en una roda de premsa a Andorra. Aquest diumenge, sis anys més tard, ha revelat el motiu que va precipitar aquesta decisió a La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio dedicada a la salut cardiovascular.

L'excorredor d'equips com Once o Katusha ha explicat que li van diagnosticar un problema al cor. A Rodríguez feia temps que li passava pel cap deixar el professionalisme i aquesta detecció d'una "vàlvula bicúspide amb una deformació a l'aorta" el va ajudar a decidir-se.

"Vaig veure clar que era el moment de cuidar-se i mirar-se el problema. És un problema que no t'avisa, que no el notes ni et fa mal. Va ser gràcies a una caiguda que em van fer una analítica i va sortir un avís: tenia les troponines molt altes."

Un cas que torna a posar de manifest la importància de visitar el cardiòleg, almenys, una vegada a la vida. Ara, el Purito es fa controls cada sis mesos per controlar la valvulopatia, però sap que, tard o d'hora, haurà de passar pel quiròfan i no ho vol deixar per gaire endavant. Confia plenament en l'equip de cardiòlegs de l'Hospital Clínic de Barcelona. Gràcies a les revisions periòdiques pot seguir practicant l'esport de la seva vida --s'ha passat a la bicicleta de muntanya-- o l'esquí:

"Operar-me servirà per arreglar el problema que tinc i sé que estic en bones mans."

Un palmarès envejable

El vallesà va posar punt final a disset temporades de carrera esportiva amb un palmarès envejable: guanyador de vuit etapes a la Volta a Espanya, segon a l'edició del 2015 i tercer a la del 2012; tres etapes al Tour, tercer a la general el 2013 i dues etapes al Giro d'Itàlia, segon a la general del 2012, a més de proclamar-se campió de la Volta a Catalunya el 2010 i el 2014 i d'aconseguir la medalla de plata en el Campionat del Món de ciclisme en ruta del 2013.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut