Djokovic recorre la revocació del seu visat per entrar a Austràlia

Després de nou hores retingut a l'aeroport de Melbourne, les autoritats australianes li van cancel·lar el visat, però el tenista ha presentat un recurs
Redacció Esport3 Actualitzat

Gir de guió inesperat amb l'exempció mèdica de Novak Djokovic per poder disputar l'Obert d'Austràlia. El govern d'aquest país va decidir denegar l'entrada al tenista serbi després de retenir-lo durant hores a l'aeroport de Melbourne, on Djokovic no va superar el control de passaports. 

De moment, Djokovic ha presentat un recurs i es troba confinat en un hotel, el Park Hotel de Melbourne. Allà, com a mínim, hi haurà d'estar fins dilluns, quan el jutge que porta el cas anunciarà la decisió final de si accepta o no l'entrada del serbi al país. Els advocats de Djokovic ja preparen els seus arguments per convèncer el magistrat, i, si no se'n surten, el número 1 del món se n'haurà de tornar cap a casa amb la cua entre les cames. 

El Park Hotel de Melbourne s'ha convertit en un punt de concentració per als seguidors de Novak Djokovic, que volen donar suport al tenista en aquests moments.

Seguidors de Djokovic, als afores del Park Hotel de Melbourne (EFE)
 

El president de Sèrbia, Aleksandar Vucic, ha sortit en defensa de Noval Djokovic i ha demanat que el tenista pugui esperar la sentència del jutge en una casa en comptes de l'hotel "infame" on es troba. 

"És el que Novak ha demanat al país, i la nostra obligació és protegir els nostres ciutadans. Crec que s'està duent a terme una campanya política amb el primer ministre australià, Scott Morrison, al capdavant. Em temo que aquest assetjament polític continuarà."

Casualment, Djokovic comparteix hotel amb uns refugiats que han estat traslladats per immigració al Park Hotel. Als afores de les instal·lacions hi ha uns manifestants a favor dels refugiats, que han tingut enfrontaments amb la polícia, segons ha informat la periodista de The Guardian Cait Kelly.

Polèmica exempció

Tot això passa després de l'exempció mèdica que se li va atorgar a Djokovic per poder jugar l'Obert d'Austràlia, malgrat no estar vacunat, com s'exigeix en aquest país. Les reaccions d'indignació a Austràlia, que ha seguit unes mesures molt estrictes per combatre la pandèmia, no es van fer esperar i han arribat fins al primer ministre, Scott Morrison, que va ser molt contundent a l'hora de valorar la qüestió.

"Esperem que es presenti i que ens aporti proves per justificar el seu permís. Si són insuficients, no serà tractat de manera diferent que qualsevol altra persona i tornarà a casa seva amb el primer avió. No hi haurà cap norma especial per a Novak Djokovic. Cap ni una."

 

A l'ull de la tempesta per l'afer Djokovic hi ha la Federació Australiana, organitzadora de l'Open d'Austràlia. El seu president, Craig Tiley, ha assegurat que l'exempció al número 1 mundial es va aprovar sense atorgar privilegis de cap mena, i va ser aprovada per dos comitès mèdics independents, que a més a més desconeixien la identitat dels casos que examinaven. Tiley va informar que es van atorgar diversos permisos entre els 26 que es van demanar, entre jugadors i membres del personal, amb motiu de l'Open d'Austràlia.

La Federació Australiana es va emparar amb el secret mèdic per no explicar les causes de l'exempció concedida a Djokovic, però Tiley va demanar al tenista que fos ell qui ho divulgués:

"Seria útil que Novak expliqués les condicions en què ha demanat i ha obtingut una exempció. El convido a parlar-ne en públic. Hem passat un període molt difícil, els últims dos anys, i agrairia que hi hagués respostes."

 

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut