Àlex Granell no va poder contenir les llàgrimes al final del partit contra el Llevant a Montilivi

El Girona es replanteja el futur immediat després del descens virtual a Segona Divisió

Assumit el descens virtual a Segona Divisió, l'entrenador Eusebio Sacristán no continuarà a la banqueta la temporada que ve i el director esportiu Quique Cárcel haurà de redissenyar la plantilla d'un club que seguirà comptant amb el suport del Manchester City
Josep M. Puig Actualitzat

El descens virtual del Girona obre una sèrie d'interrogants sobre què pot passar amb el futur immediat de l'equip. Tocarà prendre decisions per recuperar el terreny perdut. L'ambient a Montilivi és de funeral i tothom té més que assumit el descens a Segona perquè ningú creu en la remotíssima possibilitat de salvació que existeix.

Per entendre com s'ha arribat a aquest punt, només cal veure una dada que és demolidora. Dels 19 partits jugats a casa, el Girona només n'ha guanyat tres. Per tant, Montilivi ha acabat sent la tomba del Girona. És evident que el descens ha trasbalsat a tothom. A partir d'ara, cal veure què passarà amb la banqueta, amb la plantilla i amb la propietat del club.

Eusebio no continuarà

La primera decisió que executarà el Girona tan bon punt dissabte acabi la lliga serà l'acomidament d'Eusebio Sacristán com a entrenador. Té un any més de contracte, però el club espera que la rescissió sigui ràpida. A partir d'aquí, la primera gran decisió serà quin estil de tècnic es fitxa per tornar al més ràpid possible a la primera divisió: si se segueix apostant pel futbol de toc que ha condemnat l'equip a segona o es torna al futbol més directe.

Redisseny de la plantilla

El director esportiu Quique Cárcel, en principi, sí que continuarà al càrrec i per tant serà l'encarregat de dibuixar la nova plantilla. La primera missió serà ingressar el màxim possible pels traspassos dels jugadors que més rendiment han tingut a primera divisió, com és el cas de Stuani, que té dos anys més de contracte. Serà un procés llarg en què cada jugador haurà d'exposar quin és el seu grau de compromís amb l'orgull gironí a segona divisió.

El City mantindrà l'aposta

El Manchester City i Pere Guardiola han confirmat que mantindran l'aposta amb el Girona, tot i el descens a segona, perquè consideren que aquest és un projecte a llarg termini. Això sí, la tornada a primera divisió no es pot demorar en el temps perquè el seu gran objectiu és aconseguir que el Girona disposi d'una ciutat esportiva per captar joves talents i, sobretot, un estadi modern còmode per als espectadors.

ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut