Joan Barreda abandona el Dakar després de saltar-se un punt de repostatge

L'última etapa decidirà el guanyador en motos, mentre que Peterhansel és el virtual campió en cotxes
Redacció Esport3 Actualitzat

El Dakar informava a primera hora a través de les seves xarxes socials que el pilot de Torreblanca Joan Barreda no s'havia aturat a la zona de repostatge i, en conseqüència, seria penalitzat. Barreda anava obrint pista i deixava una traçada que podien seguir els seus companys d'equip Brabec i Kevin Benavides.

 

 

Tot això passava quan Sunderland, de KTM, havia començat a atacar en aquesta penúltima etapa. Però, poc després d'aquesta estratègia, el mateix Dakar ha informat de l'abandonament de Barreda després de quedar-se sense benzina. S'haurà d'esperar a saber els motius finals pels quals Joan Barreda s'ha saltat el punt de repostatge. El que està clar és que Barreda ha dit adeu al Dakar per un error o per estratègia d'equip.

 

 

 

No és la primera vegada que Joan Barreda té un descuit en el repostatge. El 2017 va ser sanciona també per saltar-se un punt d'obligada aturada.

 

En la categoria de motos, la victòria se l'ha enduta Sunderland. El britànic ha guanyat l'especial, però s'ha deixat tres minuts en l'últim tram i ha arribat a meta amb un avantatge de sis minuts respecte a Kevin Benavides. L'argentí conserva el liderat, però afrontarà l'última etapa amb un marge de només 4 minuts amb el pilot de KTM. L'especial de dijous s'ha vist retallada en 47 quilòmetres del total de 511 a causa de les pluges que poden afectar el tram final. L'emoció en la categoria de cotxes i de motos segueix, i pot passar de tot en aquestes dues últimes etapes.

 

Peterhansel, virtual guanyador en cotxes

En la categoria de cotxes, Al-Attiyah ha guanyat l'etapa, però amb només dos minuts d'avantatge sobre Stephen Peterhansel. El francès és el virtual guanyador si no té cap contratemps en l'última etapa. Avantatja en 12 minuts el qatarià i  amb més d'una hora el madrileny Carlos Sainz.

 

Totes les classificacions en directe de l'etapa

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut