L'últim derbi de la temporada 2016-17 (Reuters)

Barça-Espanyol: un derbi ple d'al·licients al Camp Nou

L'última vegada que el quadre periquito va puntuar al Camp Nou va ser la temporada 2008-09. El partit, corresponent a la 24a jornada de Lliga, va acabar amb el resultat d'1-2. Els dos gols blanc-i-blaus van ser obra del migcampista Iván de la Peña
Actualitzat

Tot a punt per al derbi que enfrontarà al Camp Nou, aquest vespre (20.45), Barça i Espanyol en la tercera jornada de Lliga. Un derbi ple d'al·licients, des de la possible estrena d'Ousmane Dembélé, el fitxatge més car de la història dels blaugranes, fins a la possibilitat que els blanc-i-blaus tornin a assaltar l'estadi blaugrana, cosa que no passa des del 2009.

Tot això amanit amb els partits de classificació del Mundial disputats, que han deixat el Barça pràcticament sense efectius per preparar el partit. De fet, els dos últims d'arribar, l'uruguaià Luis Suárez i el brasiler Paulinho, només van poder participar en una sessió d'entrenament, la d'aquest divendres.

Pel que fa a la llista de convocats, destaquen la primera inclusió d'Ousmane Dembélé en una convocatòria amb el FC Barcelona i el retorn de Luis Suárez respecte a la darrera llista de Valverde. El davanter uruguaià ja s'ha recuperat de la distensió a la càpsula posterior del genoll dret i estarà disponible per enfrontar-se amb els blanc-i-blaus al Camp Nou, però no és clar sí serà titular. La convocatòria també destaca perquè és la primera en què coincideixen els quatre nous fitxatges d'aquesta temporada. Sergi Roberto ha caigut de la llista després que en l'última sessió ha tingut unes molèsties a la cara interna del genoll esquerre. Serà baixa per precaució.

Així, doncs, la llista completa és la següent: Ter Stegen, Cillessen, Semedo, Piqué, Rakitic, Sergio, A. Iniesta, Suárez, Messi, Dembélé, Mascherano, Paulinho, Deulofeu, Paco Alcácer, Jordi Alba, Digne, André Gomes i Umtiti.

Un Espanyol amb ganes d'assaltar el Camp Nou

L'Espanyol arriba al derbi recelós del suposat moment delicat del Barça, amb polèmiques institucionals després del tancament de mercat, i disposat a trencar una ratxa al Camp Nou de vuit anys i mig sense puntuar. Els pupils de Quique Sánchez Flores han firmat fins ara un punt de sis de possibles en els dos primers partits de Lliga. El vestidor assumeix que una victòria en el derbi suposaria una injecció anímica important.

La llista de Sánchez Flores està plena de novetats. Hi han entrat els migcampistes Víctor Sánchez i Sergi Darder, els porters Diego López i Edu Fredes, i els laterals Dídac Vilà i Marc Navarro. Són baixa a la llista el porter Adrià López i el lateral dret Javi López, així com Hernán Pérez i Óscar Melendo, que han estat descartats. El defensa Sergio Sánchez, l'últim fitxatge, ha quedat fora de la convocatòria.

L'última vegada que el quadre periquito va puntuar al Camp Nou va ser en la temporada 2008-09. El partit, corresponent a la 24a jornada de Lliga, va acabar amb el resultat d'1-2. Els dos gols van ser obra del migcampista Iván de la Peña, format en les categories inferiors del Barcelona.

El partit suposarà el retrobament del tècnic del Barcelona, Ernesto Valverde, amb l'Espanyol. El "txingurri" va dirigir la banqueta blanc-i-blava del 2006 al 2008, i la temporada 2006-7 va arribar a la final de la UEFA, que va acabar perdent contra el Sevilla en els penals.

NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut