Així seran les curses i triatlons en l'horitzó del coronavirus

Fins a la tardor no s'espera que es puguin tornar a disputar competicions per a un nombre elevat de participants i els organitzadors ja preparen els seus protocols de seguretat
Sebas Guim Actualitzat

Des del 2 de maig molts corredors comencen a posar-se en forma per tornar a competir, però ho fan sense una data concreta. Ara mateix, les proves populars encara no estan permeses, però els organitzadors ja busquen fórmules per adaptar-se a les exigències del coronavirus. A l'espera que avancin les fases de la desescalada, els experts asseguren que fins a la tardor no podran tornar-se a disputar curses atlètiques o triatlons, i que quan ho facin, serà amb mesures especials. No hi ha cap document oficial elaborat, però aquestes en podrien ser algunes:

-Sortides esglaonades, amb un màxim de 50 participants per tanda, que prèviament s'hauran de sotmetre a un mesurament de la temperatura corporal i hauran de passar per un control de desinfecció de mans.

-Un cop en cursa, no estarà permès el "drafting" (anar just al darrere d'un altre corredor) i caldrà mantenir una distància de dos metres entre cadascun dels participants, una separació que només podran trencar en els avançaments. En els avituallaments hauran de ser especialment escrupolosos. Les begudes i els aliments aniran amb el seu envàs i envoltori corresponents i els voluntaris que en facin l'entrega hauran d'anar protegits amb mascareta i guants. Serà obligatori escopir o tossir sense tapar-se, degudament, la boca o el nas.

-A l'arribada, la cerimònia d'entrega de trofeus als guanyadors es reduirà a la mínima expressió, per evitar una gran concentració de gent en un mateix lloc. Als participants els entregaran mascaretes i guants, que hauran de posar-se per recollir, sense aturar-se, l'avituallament. Els grups d'atletes comentant la prova seran convidats a separar-se i deixar les tertúlies per a les xarxes socials.

L'organització de la Triatló El Médano, que tindrà lloc a Canàries, el pròxim 4 d'octubre, ha estat la primera prova que ha adaptat el seu reglament al nou panorama que marca la pandèmia del Covid-19.

Abans que les grans curses multitudinàries tornaran aquelles petites i més modestes, on sembla més factible el compliment de les mesures de prevenció. Aquestes restriccions, possiblement, generaran el naixement de competicions individuals, de lluita contra rellotge.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut