Un esclafit va escombrar, el 21 de juny, les Terres de Ponent, amb ratxes de fins a 130 km/h

Vents superiors als 130 km/h es desprenen de les tempestes que van avançar del Segrià cap al Pallars Jussà
Néstor Gómez Actualitzat
TEMA:
Meteorologia

Plou sobre mullat a ponent. Després de les glaçades intenses de principis d'abril i les calorades de maig i el que duem de juny, ahir les Terres de Ponent van viure un fenomen extrem de primera magnitud associat a les fortes ventades, que van arribar als 131 km/h a Alguaire. Per les imatges rebudes i per la component del vent es tractaria d'un esclafit, un fenomen sever que caldrà confirmar amb els resultats dels experts.

Arbres caiguts per un cop de vent lateral a Almacelles possiblement provocat per un esclafit (@jm_labrador )

 

Seqüència del nucli de tempestes

Els primers nuclis de tempesta van néixer cap a Terol a darrera hora del matí i es van moure de sud-oest a nord. Les pluges intenses arribaven a primera hora de la tarda a la comarca del Matarranya, després passaven pel Baix Cinca, van entrar cap a quarts de cinc de la tarda cap al Segrià i van escombrar l'oest del país fins al Pallars Sobirà cap a quarts de set. Un recorregut que, tal com es veu en la imatge de radar, va anar acompanyat de pluges intenses. Uns registres entre els 6 l/m² al Segrià i de 20 a 30 6 l/m² al Pallars.

 

 

Sense cap mena de dubte, el fenomen extrem que va acompanyar aquest conjunt de tempestes van ser les ventades. Les fortes ratxes de vent, superiors als 100 km/h, van escombrar l'oest del país de sud a nord.

 

Aquí teniu un recull d'imatges de les ventades i dels seus efectes. Observeu com tots els arbres han caigut cap al mateix costat, una imatge que mostraria clarament l'existència de l'esclafit.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut