Últim dia de juny amb sol i ruixats

L'estabilitat fa un pas cap endavant, però no del tot. Ambient amb calor moderada.
Néstor Gómez Actualitzat

Una gran borrasca situada al nord d'Escòcia enviarà un reguitzell de sistemes frontals cap al cor d'Europa. Un d'aquests sistemes frontals lliscarà tímidament pel Pirineu i reactivarà l'activitat de ruixats al Pirineu.

Del sol espantat, als ruixats 

El sol tornarà a lluir, de bon matí, amb el permís d'alguns núvols. En principi, el sol lluirà més cap a les Terres de l'Ebre. A partir del migdia, com cada dia que hi ha una mica d'aire fred a les capes mitjanes de l'atmosfera, creixeran núvols al Pirineu i començaran a caure els primers ruixats. L'activitat de ruixats més intensos i tempestes es donarà entre les tres i les set de la tarda al Pirineu Oriental, sobretot, al Ripollès, al Berguedà, a Osona i a la Garrotxa. Els ruixats es podran presentar al nord de la línia imaginària que uneix Balaguer amb Girona. També plourà a l'extrem sud del país, sobretot cap al massís del Port.

Calor sostinguda 

El juny acabarà amb temperatures altes i amb una calor continguda. L'ambient serà ben semblant al de dimecres, amb xafogor a prop de la costa i amb les màximes més altes del dia lleugerament per sobre dels 30 ºC al pla de Lleida, Terres de l'Ebre i alguns punts de la Catalunya Central i interior de Girona.

I els primers dies de juliol...

El nou mes arrencarà amb un temps molt semblant al dels últims dies, és a dir, amb sol al matí i ruixats a la tarda. Potser el dia més tranquil serà diumenge, sense ruixats i amb més calor.

VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut