Tarda més sol i més calor calor

L'onada de calor no marxa i seguirà amb nosaltres un bon grapat de dies més. El paraigua, ara per ara, té només una utilitat: protegir-nos del sol.
Alberto Alcántara Actualitzat

Dos ferms anticiclons, un situat al Mediterrani i un altre als països de l'Est, bloquegen les borrasques que es veuen oblidades a viatjar de Galícia cap a Islàndia. L'aire càlid no ens abandona a les capes altes. Més aviat el contrari.

Sol i calorada

La matinada ha estat ben xafogosa a les comarques properes a la costa. Les mínimes han pujat en general, però sobretot al quadrant nord-est. Per contra, han baixat lleugerament a punts de l'oest de Catalunya.

Durant tot el matí, el cel s'ha vist assolellat o mig ennuvolat per núvols alts, més presents cap a les comarques de Tarragona i al Pirineu. A la tarda, i al vespre, els núvols prims i inofensius arribaran també a punts del centre del país, comarques de Barcelona i Girona, de manera que el cel es veurà enteranyinat a estones. La sensació dominant serà de sol. Lògicament, no hi haurà pluges.

La calor al migdia serà molt intensa a les comarques de l'interior. Per vuitè dia consecutiu, Lleida pot superar els 35 ºC de màxima. Les comarques on farà més calors, amb valors entre 35 i 38 ºC, seran totes les les Lleida i les de l'interior de Barcelona. El vent de sud i sud-est bufarà amb cops moderats al Pirineu i les Terres de l'Ebre.

I el cap de setmana...

El temps assolellat i calorós s'accentuarà durant el cap de setmana, amb presència de més núvols prims dissabte. La calor ens acompanyarà uns quants dies més.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut