Onada de calor tardana al Canadà

Gemma Puig Actualitzat

Primer cap de setmana de tardor amb temperatures de ple estiu. Al sud-est del Canadà hi ha hagut aquests darrers dies registres superiors als normals. Temperatures per sobre dels 30 ºC i temperatures de sensació que han fregat els 40.

Es van batre alguns rècords. A Toronto es va registrar aquest diumenge una temperatura màxima de 32 ºC,que trenca el rècord de  30.6 ºC l'any 1959. També a Mont-real van arribar als 28 ºC, per sobre dels 26,7 del 1968. La temperatura normal en aquesta època de l'any és de 17 ºC.

No només s'han batut rècords de temperatura, sinó també de persistència. A Ottawa, amb dades meteorològiques des del 1884, hi ha hagut 13 dies consecutius amb temperatures per sobre dels 25 graus.

Temperatures elevades que han fet que aquest cap de setmana també pugessin els nivells de contaminació de les principals ciutats. L'agència meteorològica recomanava no fer activitats físiques a l'aire lliure; sobretot, les persones grans i les persones amb malalties respiratòries.

També la previsió d'aquest augment de la temperatura va fer que a Mont-real se suspengués la marató prevista per diumenge.
Segons va dir Louis Malafarina, director executiu de la cursa: "Hi ha un veritable perill per als participants, sobretot en la marató, després de cinc o sis hores de córrer."

A través del Twitter també veiem les diferents reaccions dels canadencs a les altes temperatures.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut