La borrasca Filomena ja acumula més de mig metre de neu en alguns indrets

Alberto Alcántara Actualitzat
TEMA:
Nevades

La borrasca Filomena continuarà activa aquest diumenge, potser amb menys intensitat que ahir, però amb persistència. Per tant, continuarem sumant centímetres de neu als registres, que ja van ser importants aquest dissabte.

Nevada als Ports (Joel Durà)

Aquesta nit ha continuat nevant en molts punts del terç sud i la Catalunya Central, on la situació s'ha complicat pels talls de llum i les afectacions de les carreteres.
 

Els gruixos de neu ja superen el mig metre de neu en alguns casos. Alguns d'aquests registres són excepcionals: per exemple, els 40 centímetres acumulats a la Palma d'Ebre. a cota 335 metres,  són el segon registre més important del últims 50 anys, segons ens indicava l'observador Antoni Galceran. Només el superen els 80 centímetres de la nevada del 15 de desembre del 2001.

Nevada històrica a la Palma d'Ebre (Antoni Galceran)

Aquest és un mapa de registres destacats de les últimes hores. Altres acumulacions importants s'han donat al Tossal de la Baltasana (54 cm), Batea (45 cm), Cabacés (45 cm), la Fatarella (40 cm), Rojals (40 cm), o el Lloar (35 cm).

 

La neu acumulada al Priorat i la Terra Alta és la que està provocant més incidències, amb talls de llum que duren més de 10 hores.
 

Aquí teniu algunes de les piulades que mostren la importància de la nevada. Podeu trobar moltes fotografies en aquesta galeria especial i en la secció de Participacions del portal del temps. 

ARXIVAT A:
Nevades
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut