Es desprèn una placa de gel de més de 40 km de llarg al llac Michigan

Néstor Gómez
TEMA:
Meteorologia

Els Grans Llacs ens ofereixen imatges ben curioses i aquí us en presentem una. Una llarga esquerda de més de 40 km trenca el gel en contacte amb Chicago, dins el llac Michigan, i el deixa a la deriva. No és un fet inusual però és ben curiós en quedar capturat en un timelapse i, a més, és visible en les imatges satèl·lit.

En la imatge del satèl·lit Terra de la NASA de diumenge s'observa la dimensió de l'esquerda, gairebé al bell mig del gel, en contacte amb les ciutats de Chicago i Michigan.

 

Un dia més tard, en la imatge del satèl·lit Aqua, la placa de gel se separa, s'esberla dins el llac Michigan i queda a la deriva a compàs del règim dels vents. No és cap fet extraordinari, és ben normal trobar gran diferencies entre un dia i un altre amb un moviment de les plaques de gel que suren sobre l'aigua. Una situació que també es dona en la part oest del llac Erie, davant Cleveland, al sud del llac Huron i al sud del llac Superior.

 

El llac Michigan mai ha quedat totalment congelat, si bé en hiverns molt freds l'extensió de gel pot arribar a la meitat. L'hivern que més es va acostar va ser del 1993 al 1994, quan el gel va ocupar el 95% de l'extensió del llac.

Un dels fenòmens més coneguts i populars a causa de l'existència d'aquestes masses d'aigua tan grans és l'efecte llac. Es tracta d'immenses nevades que es donen a les zones exposades al vent un cop han travessat el llac.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut