Emergència sanitària per contaminació de l'aire a Nova Delhi

Alberto Alcántara Actualitzat
TEMA:
Medi ambient

Nova Delhi viu un episodi de contaminació greu que va obligar a declarar l'estat d'emergència sanitària aquest divendres. Les escoles van tancar, i es va aturar l'activitat en el sector de la construcció fins al 5 de novembre.

El boirum està enterbolint el cel fins al punt de desdibuixar els perfils dels edificis de la ciutat, com podeu veure en les imatges.


La barreja de les emissions industrials, els vehicles i els fums agrícoles de les zones pròximes han fet pujar de manera perillosa els nivells de partícules PM2.5, les de diàmetre inferior a 2.5 micres.

En aquesta època de l'any és especialment greu la contribució dels focs agrícoles. Els agricultors dels veïns cremen residus de cultiu per preparar les terres per a la temporada de sembra. A través d'imatges de satèl·lit, el govern ha monitoritzat més de 3.000 focs de rostolls als estats de Punjab i Haryana.

 



Les PM2,5 són partícules fines, que poden arribar al torrent sanguini. La concentració d'aquestes partícules va multiplicar gairebé per 17 els llindars de seguretat decretats per l'Organització Mundial de la Salut (OMS), segons les dades mesurades per l'ambaixada dels Estats Units.


Aquests llindars de seguretat de l'OMS se situen en concentracions de 10 μg/m3 de mitjana anual o 25 μg/m3 de mitjana en 24 hores. Divendres es va mesurar una concentració de 421 μg/m3.
 

 

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut