Dilluns de pocs núvols, ruixats molt dispersos i entrada del vent

Alberto Alcántara Actualitzat

Comencem la setmana amb baixes revolucions meteorològiques. Destacarem el vent de component oest a la meitat sud, una mica de mestral amb cops forts a les Terres de l'Ebre, i també la tramuntana al nord de l'Empordà, sobretot fins a mig matí.

Sortida del sol a Calella(Miguel Ángel Ciudad)

Dia tranquil

El matí serà de cel poc ennuvolat en general, tot i que esperem bancs de núvols baixos en punts del nord de la Catalunya Central, i també núvols alts i mitjans en retirada per la costa.

La tarda portarà núvols d'evolució, localitzats sobretot al llarg del Pirineu i cap al quadrant nord-est. Esperem alguns ruixats dispersos i poc abundants, més probables cap al Pirineu oriental. Avançarien al final cap a la Costa Brava. La cota de neu estarà al voltant dels 2.300 metres. A més a més, arribaran alguns núvols prims per l'oest i alguns de baixos al vessant nord de l'Alt Pirineu.

Temperatura en lleuger ascens

La temperatura de primera hora serà semblant a la de diumenge, d'entre 10 i 14 ºC en molts indrets. La màxima pujarà una mica, amb valors més alts d'uns 26 ºC cap a les Terres de l'Ebre, la Costa Daurada o el prelitoral central.

 

I dimarts...

Dia de precipitació tímida al vessant nord del Pirineu i algun ruixat de tarda cap al nord-est. La cota de neu voltarà els 2.000 metres. La temperatura diürna pujarà una mica més.

 

VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut