Canvi de temps notable i arribada de tempestes fortes

Redacció Actualitzat

Després de la calorada del cap de setmana arriba un canvi de temps, amb baixada de la temperatura a quasi tot arreu. L'arribada d'una pertorbació, reforçada per l'entrada de més aire fred en altura, reactivarà els ruixats i les tempestes ja des de la matinada i al llarg del matí. Entre les 07/09 h del matí i fins per allà les 14 h del migdia és quan més abundants podran ser. Algunes tempestes poden ser fortes, especialment a punts de Barcelona, Girona, el Pirineu i la Catalunya Central. Vents de mestral a l'Ebre i de tramuntana a l'Alt Empordà. Mala mar a moltes platges, amb maror fins al migdia i forta maror (onades de 2 metres) a la Costa Brava Nord. Precaució al bany i navegació.

Tempestes fortes

Els xàfecs i les tempestes recuperaran el protagonisme que van tenir en dies anteriors. Els núvols poden arribar durant el matí i deixaran els primers ruixats a qualsevol punt, però les tempestes més fortes i abundants les esperem cap al quadrant nord-est, a Girona i Barcelona. Poden deixar calamarsa o algunes pedregades.

Baixada tèrmica

L'entrada del vent canviarà la sensació dels últims dies. La temperatura mínima i màxima baixarà de manera molt notable a molts indrets, tret de la costa Daurada, on el mestral arribaria reescalfat i faria pujar la màxima fins a uns 32 o 34 graus. A la resta es preveu un descens d'entre 3 i 5 graus, més encara al Pirineu, Girona i Osona. 

I dimarts...

La inestabilitat es mantindrà en forma de ruixats i tempestes, de manera més evident al Pirineu, interior de Girona i a punts del prelitoral. matinada fresca, que deixarà dormir molt millor. Globalment s'imposarà el sol. Tramuntana moderada al nord de l'Empordà. Dimecres la calor podria revifar.

VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut