Arriben aires del sud amb molts núvols i poca pluja

Arrenca una setmana moguda, per l'arribada de pertorbacions càlides. El fred de debò no apareix
Alberto Alcántara / Néstor Gómez Actualitzat

Canvi de temps per començar la setmana: el vent girarà a llevant i augmentarà la nuvolositat, tot i que no plourà gaire. Compte, perquè el vent del sud es reforçarà de manera significativa als cims del Pirineu. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per aquest motiu.

Cel tapat

Els vents humits faran que el cel es vegi força ennuvolat, sobretot a la façana litoral i al prelitoral, on podem tenir alguns plugims transitoris i amb registres molt minsos, més probables cap al sud de la Costa Daurada i el nord de la Costa Brava. A la resta de Catalunya també es notarà l'augment de la nuvolositat, sobretot a partir de la tarda, però no esperem precipitació. En tot cas, a última hora podria caure algun plugim o nevada feble al vessant sud de l'Alt Pirineu. La cota de neu voltarà els 2.000 metres.

Menys contrast tèrmic

La nit d'augment de núvols afavorirà que registrem unes temperatures nocturnes una mica més altes en general. La màxima quedarà més curta a la meitat est de Catalunya, amb els vents humits i el cel tapat. No es repetiran els valors de 19 ºC o 20 ºC del cap de setmana.

I dimarts...

El temps es complica, per la incidència del vent de llevant i per l'arribada d'una cua de front per l'oest. La pluja ja caurà a moltes més comarques i amb més intensitat i abundància. El contrast tèrmic encara es reduirà més.

VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut