L'estabilitat augmenta i les temperatures s'aturen

Arriben dies d'ulleres de sol, en què la jaqueta al migdia serà cada cop menys gruixuda
Néstor Gómez Actualitzat
TEMA:
Meteorologia

L'anticicló de les Açores ja és sobre la península Ibèrica amb una pressió superior als 1025 hPa. Una garantia total d'estabilitat atmosfèrica i que farà de mur infranquejable a les pertorbacions, obligades a circular per latituds del nord d'Europa.

Halo solar vist des d'Igualada (Ramon Busqué)

Només sol

Som davant d'una jornada radiant de sol durant tot el dia. Un cel que a estones veurem un pèl enteranyinat per un tel fi de núvols prims, del tipus cirroestrat, que poden generar la formació d'algun halo solar. Aquest fenomen òptic serà transitori i desapareixerà amb rapidesa. També s'esperen alguns núvols baixos o alguna boira a la Catalunya Central de bon matí, que s'esvairà aviat. Durant les hores centrals del dia poden aparèixer núvols baixos a la costa del Maresme i Costa Brava sud, que marxaran a primera hora de la tarda. No plourà enlloc del país.

Temperatures estancades

Mínimes i màximes es mantindran sense canvis, amb valors molt similars als registrats dimecres. Només glaçarà en alguna raconada del Pirineu, però fins i tot a alta muntanya la temperatura serà positiva. Pel que fa a les màximes, superaran els 25 ºC als indrets més càlids del país, és a dir, a les Terres de l'Ebre.

I la recta final de setmana...

Més estabilitat, més sol, absència de precipitacions i temperatures cada dia més altes.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut