El Vaticà publica un web amb ofertes de feina

Vols treballar al Vaticà? La Santa Seu busca professionals laics

Ara és possible enviar el currículum i presentar la candidatura per a un lloc de treball al Vaticà a través del web de la Secretaria per a l'Economia de la Santa Seu
Anna Bonet Martínez
TEMA:
Vaticà

El Vaticà busca professionals motivats, competents i amb sentit de l'ètica per renovar part del seu personal. Per això, ha engegat un nou web en què penja ofertes de feina i permet presentar candidatures als professionals que vulguin treballar a la Santa Seu. Així ho explica a Vatican News el prefecte de la Secretaria per a l'Economia de la Santa Seu, Maximino Caballero Ledo.

Les posicions disponibles es poden trobar a la secció "Treballa amb nosaltres" i es dirigeixen a professionals laics interessats a treballar a la Santa Seu.

És el cas, per exemple, d'aquesta oferta de tècnic en matèria d'excavacions arqueològiques. La Santa Seu busca un topògraf, arquitecte o enginyer civil amb experiència que s'encarregui, entre altres tasques, d'inspeccionar i mantenir les excavacions i les restauracions.

A canvi, el Vaticà ofereix una feina a temps complet amb un contracte indefinit, però no en detalla les condicions econòmiques ni horàries. Això sí, l'oferta adverteix que, "pel caràcter pastoral i eclesial del servei, s'assumeix la conformitat amb els principis de la doctrina de l'Església".


També candidatures espontànies

L'objectiu de publicar les ofertes de feina a la xarxa és arribar a tothom de manera immediata, però també és possible enviar-hi el currículum sense vincular-lo a cap posició específica. A la borsa de la Santa Seu s'accepten currículums d'àrees ben diverses: de periodistes a economistes passant per gestors culturals o administratius.

"Sovint els dicasteris i les oficines necessiten treballadors especialitzats, amb coneixements lingüístics o tècnics, que no són fàcils de trobar", explica el director de Recursos Humans de la Santa Seu, Luis Herrera. I afegeix: "La nova pàgina web facilitarà la comunicació entre l'oferta i la demanda."

La resta de feines continuaran assignant-se de manera tradicional. És el cas de la Guàrdia Suïssa, que manté uns requisits molt restrictius, entre els quals hi ha ser un home suís, catòlic practicant, cèlibe, d'entre 19 i 30 anys i que mesuri més d'1,74 metres.

La Guàrdia Suïssa manté uns requisits molt estrictes (3Cat)
ARXIVAT A:
Vaticà
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut