Gent de festa a la platja de la Barceloneta dissabte a la nit (EFE/Marta Pérez)

Veïns de la Barceloneta demanen que es tanqui la platja de nit per evitar aglomeracions

Barcelona recupera turistes en els darrers dies i inverteix mig milió d'euros en una campanya per atreure visitants de proximitat i "de qualitat"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Desescalada

Veïns de la Barceloneta exigeixen solucions a l'Ajuntament per les festes nocturnes a la platja. Els dos últims cap de setmana, els primers sense estat d'alarma, s'hi han vist aglomeracions i actituds incíviques. A la platja s'hi han arribat a acumular 2.000 persones.

Una de les mesures que han plantejat des de l'Associació de Veïns és el tancament de la platja durant la nit. "Significaria tancar-la un determinat horari, amb una vigilància, evidentment, perquè no es poden posar portes al bosc", explica Carme Tomàs, de l'entitat. 

L'Ajuntament no ho preveu i confia en l'obertura de l'oci nocturn aviat per evitar aquestes aglomeracions. És l'opció que defensen altres veïns. "El que han de fer és obrir els llocs perquè la gent vagi de festa. Els tens controlats i ja està. El que passa és que la platja no es pot controlar. Jo entenc els joves, perquè necessiten sortir, però amb dos dits de front", comenta Noemí Cano. 

 

Els habitants d'aquest barri mariner han denunciat que hi ha persones que es concentren també els carrers i places del barri i per això demanen "mesures intel·ligents" i que "s'apliquin les lleis i imposin multes i serveis comunitaris als infractors".

L'últim cap de setmana, diuen, hi ha hagut llançament d'ampolles contra façanes i intents de trencar portes d'habitatges de veïns que recriminaven als incívics el seu comportament i els llançaven galledes d'aigua. El president de l'Associació de Veïns de la Barceloneta, Manel Martínez, reclama mesures: 

"És una olla de pressió. No solament danyen ecològicament les platges, repercuteix en tots els carrers, molesten, provoquen i agredeixen els veïns."

Martínez ha dit que no té constància de denúncies de veïns a la policia, però sí a les xarxes socials, i ha afegit que la gent "s'està organitzant per sortir al carrer" per fer fora del barri la gent incívica. 

Segons l'associació, la gran majoria de les persones en "estat lamentable" que es reuneixen de nit a les platges de la ciutat són estrangers amb passaport europeu residents a Barcelona d'entre 25 i 45 anys. Els turistes, diuen, són pocs, encara que ha augmentat la presència de francesos.

 


Torna el turisme a Barcelona, que busca atreure visitants d'Europa
 

Precisament, el sector turístic ha detectat, en les últimes setmanes, un augment d'ocupació als hotels i un increment de reserves. Això fa pensar en una certa recuperació a l'estiu, que vindrà condicionada per l'acceleració de la vacunació, l'impuls del passaport sanitari i l'increment de la connectivitat aèria. 

Per afavorir la reactivació del sector, Barcelona invertirà prop de mig milió d'euros en una campanya per atreure turistes espanyols i europeus de proximitat.

Amb el lema "Com mai abans", està centrada a promocionar la cultura, la gastronomia i el comerç de la ciutat. L'objectiu és reorientar el perfil del visitant. Es busca un turista "de qualitat" que generi més valor, més ingressos i una recuperació de llocs de treball, segons Turisme de Barcelona. 

La iniciativa compta un vídeo "trencador" del poeta i videoartista Dani Orviz, guanyador de la Copa del Món París 2020 de Poetry Slam.
 

 

És la primera campanya que es fa des de l'inici de la pandèmia i va adreçada especialment als visitants espanyols, anglesos, francesos, italians i alemanys i s'estendrà fins al desembre. 

 

 

ARXIVAT A:
Desescalada Turisme
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut