Dos agents de la Guàrdia Urbana patrullen al Born per dispersar les festes
Dos agents de la Guàrdia Urbana patrullen al Born per dispersar les festes

7.000 desallotjats per botellons: així és la nit des d'una patrulla de la Urbana

Al Born, al passeig Lluís Companys, al parc de l'Oreneta i a la platja de la Barceloneta han hagut de desallotjar milers de persones que feien festes espontànies sense mesures Covid

RedaccióActualitzat

Onze de la nit: hora de tancar restaurants i bars i, sobretot, dispersar el miler de persones que es concentren bevent i fent festa a la zona del Born. No només al passeig, ple de cocteleries. També els restaurants a tocar del mercat, a Santa Maria del Mar i al mateix Fossar de les Moreres.

És l'escenari que es repeteix cada nit, aquest divendres més perquè és el primer sense toc de queda. Al Born, al passeig Lluís Companys, al parc de l'Oreneta i a la platja de la Barceloneta han hagut de desallotjar milers de persones que feien festes espontànies sense mesures Covid. La Guàrdia Urbana xifra en 7.180 les persones desallotjades que feien botelló a Barcelona. Dissabte passat, en el dia enque acabava el toc de queda, en van ser 6.500. La zona de platges ha estat la que ha concentrat més gent, però ha estat desallotjada sense incidents.

En molts punts s'han desplegat dispositius conjunts de Mossos i policia local per desallotjar tothom a poc a poc. L'objectiu, asseguren, no és sancionar, sinó buidar, evitar les aglomeracions que fa setmanes que es repeteixen.

A Barcelona hem seguit un d'aquests dispositius en diversos punts. Des del Born i la platja al parc de l'Oreneta:

 

 

A la platja de Sant Miquel, a la Barceloneta, un total de 70 agents han de fer marxar les 1.100 persones reunides a la sorra.

En aquestes festes espontànies, alguns desobeixen l'obligació de portar mascareta. Els joves, majoritàriament estrangers, no prenen mesures anti-Covid. El grup més nombrós és el dels francesos, que han aprofitat un pont per venir de festa. També hi ha protestes quan els desallotgen, però no hi ha enfrontaments.

 

ARXIVAT A:
Toc de quedaCoronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut